• Регионални центар Ниш

  Регионални центар је прва институција у Србији регионалног типа за професионални развој запослених у образовању.

  Основан је кроз пројекат "Подршка краљевине Норвешке оснивању Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању", у коме су партнери били Влада Краљевине Норвешке, Министарство просвете и Град Ниш.

 • Активности центра

  • Организовање семинара и других облика стручног усавршавања;
  • Анализа потреба за стручним усавршавањем запослених у образовању;
  • Анализа понуде програма стручног усавршавања;
  • Планирање обука других видова стручног усавршавања;
  • Помоћ при креирању нових програма стручног усавршавања;
  • Праћење примене различитих облика стручног усавршавања;
  • Сарадња са Заводом и другим Центрима за професионални развој;
  • Сарадња са локалном заједницом;
  • Сарадња са Министарством просвете и Школском управом; Опширније
 • Регионални центар Ниш

  Регионални центар Ниш сарађује са још 11 центара у Србији, који сви заједно чине Мрежу Регионалних центара и Центара за стручно усавршавање Србије.
  Мрежа Регионалних и Центара за стручно усавршавање запослених у образовању формирана је као удружење 2011. са циљем да координише радом 12 постојећих Центара основаних у следећим местима: Ниш, Ужице, Чачак, Кикинда, Крушевац, Смедерево, Лесковац, Кањижа, Шабац, Крагујевац, Нови Пазар и Књажевац. Одлуке Министраства просвете о локацијама Центара била су у складу са стратешким опредељењима и принципима децентрализације, једнакости и доступности система стручног усавршавања наставника.
 • Регионални центар Ниш

  Регионални центар сарађује са Министарством просвете и науке и Школским управа, Националним Центром за професионални развој, Заводом за унапређивање васпитања и образовања, Заводом за вредновање образовања и васпитања, локалном самоуправом и заједницом и васпитно-образовним установама на локалу.

  Током свих активности формира се и одржава база података. Регионални центар је и Ресурс центар јер се у њему налази библиотека са стручном литературом, методичко-дидактичким, педагошко-психолошким, видео и аудио материјалима итд.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Активности којима се остварује стручно усавршавање…

Центар у свом саставу има: Конференцијску салу са 150 седишта, комплетно…

Смештај

sobe

Центар се налази у оквиру ширег центра града, на ободу парка…

Информишите се о дешавањима која су била у нашем центру…

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању…

Регионални центар Ниш Вам кроз Ресурс центар нуди додатне услуге за…

Најава догађаја

 • ЈАВНИ ПОЗИВ ЦЕНТРА ЗА ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ +

  Отворен је конкурс за Јавни позив кроз који Центар за промоцију науке финансира пројекте намењене промоцији и популаризацији науке. Конкурс траје од 22. априла до 19. маја.

  Апликација за пријаву се налази на линку:

  http://prijave.cpn.rs/,

  Више информација можете добити на линку:

  http://elementarium.cpn.rs/u-centru/javni-poziv-2016/

 • 12.05.2016. Неакредитована радионица "Цртање фрактала - арт терапија" +

  12.05.2016. од 19.00 часова    

  У Регионалном центру биће организована неакредитована радионица "Цртање фрактала - арт терапија" . Радионицу води Весна Тривић и на самој радионици учесници ће моћи да нацртају свој први фрактал.  Примена фрактала се користи за побољсање пажње и концентрације, побољшање породи ч них и партнерских односа, редукције стреса, тумачење односно анализу личности.

  Циљна група су учитељи, наставници, стручни сарадници, педагошки асистенти, директори из основних и средњих школа, предшколских установа.

  Пријављивање је на пријавном листу у прилогу до 10.05.2016 .

  Пријавни лист слати на   info @ rcnis . edu . rs    или   pvioleta @ gu . ni . rs

  Котизација за присуство радионици износи 200,00 динара . Учесници добијају потврду о присуству на 2 сата стручног усавршавања оквиру годишњих 44 сата стручног усавршавања у установи (Правилник о сталном стручном усавршавању наставника, васпитача и стручних сарадника, Сл.гласник 3/2016.).

  Пријавни лист   Агенда

 • 13-14.05.2016. Акредитовани семинар „Технике прибављања допунских финансијских средстава за функционисање и развој образовних установа“ +

  Регионални центар 13-14.05.2016. организује акредитовани семинара број 795 „Технике прибављања допунских финансијских средстава за функционисање и развој образовних установа“ (16 бодова). Семинар је намењен директорима и помоћницима директора. Развија компетенцију К5 – финансијско и административно управљање радом установе. Котизација износи 2.600,00 динара. Пријављивање на пријавном листу до 10.05.2016., пријаве слати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. О темама семинара у прилогу.

  СЕМИНАР 795 ЗА ДИРЕКТОРЕ       ПРИЈАВНИ ЛИСТ

 • 14.05.2016. Акредитовани семинар „Оцена, самопроцена и формативно оцењивање" +

  Котизација износи 2.350,00 динара. Пријављивање на пријавном листу до 05.05.2016., пријаве слати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

   Најава   Пријавни лист

 • 14. 05. 2016. Акредитовани семинар „Аутизам и говорно језички поремећаји" +

  Регионални центар 14.05.2016. организује акредитовани семинара број 300 „Аутизам и говорно језички поремећаји“ (8 бодова). Семинар је намењен учитељима, наставницима у основним, средњим и специјалним школама, стручним сарадницима, васпитачима и медицинским сестрама из предшколских установа. Развија компетенцију К3 и припритет П8.

  Котизација  износи 1.600,00 динара.

  Пријављивање на пријавном листу до 10.05.2016.

  пријаве слати на    Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Најава      Пријавни лист

 • 21-22.05.2016. Акредитовани семинар „Одрастање без алкохола, дроге, коцке, секти и насиља" +

  Котизација износи 3.950,00 динара. Пријављивање на пријавном листу до 13.05.2016., пријаве слати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Најава  Пријавни лист

 • 04.06. 2016. СЕМИНАР „МОТИВАЦИЈА – МОГУЋА МИСИЈА“ +

  Регионални центар 04.06.2016. организује акредитовани семинара број 691 Мотивација – могућа мисија“ (8бодова). Семинар је намењен наставницима српског језика, наставницима страног језика у основним и средњим школама, школама зa образовање одраслих и специјалним школама. Развија компетенцију К1 и приоритет П1. Котизација износи 1.600,00 динара. Пријављивање на пријавном листу до 27.05.2016., пријаве слати на info@rcnis.edu.rsО темама семинара у прилогу.

  Најава     Пријавни лист

 • План реализације неакредитованих активности у Регионалном центру за период МАЈ/ЈУН 2016. +

  Активности за наставнике за МАЈ/ЈУН 2016

  Учесници добијају потврду за учешће У ШКОЛИ/УСТАНОВИ и део су 44 сата стручног усавршавања за ову школски годину (Правилнику о стручном усавршавању наставника, васпитача и стручних сарадника,Сл.гласник број 3/2016.). Школа или наставници могу да изврше пријаву за поједине активности на пријавном листу и пошаљу на мејл – Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

  Пријавни лист

 • НЕАКРЕДИТОВАНЕ ОБУКЕ ЗА НАСТАВНИКЕ +

  У периоду март - август 2016. године Регионални центар ће организовати низ неакредитованих обука у трајању од 2 - 4 сата. Можете се пријавити слањем пријавног листа на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..Котизација за појединачну обуку износи 500,00 динара. У прилогу списак тема са датумом реализације.

  НЕАКРЕДИТИОВАНЕ ОБУКЕ  ПРИЈАВНИ ЛИСТ

 • ECDL TEST CENTAR +

  ECDL baner

 • Водич за школе, наставнике и стручне сараднике +

 • 1
ministarstvo-prosvetezuovceo-edu-rsmreza-wwwkatalog2015 mcn UNOPS
CPN logo
cacakkanjizakikindakragujevackrusevacleskovacsabacsmederevouzicenovi pazarknjazevac