Отворен јавни позив за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке

Поштовани сарадници,

ЈАВНИ ПОЗИВ за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке Центра за промоцију науке Београд, отворен је 20. фебруара и траје до 20. марта 2024.године.
Овом приликом позивамо све садашње и будуће сараднике да се пријаве на Јавни позив ЦПН – а, за Категорију 1 – Пројекти промоције науке у научним клубовима. Максималан износ који се може одобрити за реализацију пројекта у једном Научном клубу износи 120.000,00 дин. (обавезна је реализација у 2 научна клуба).

Пријаве се подносе искључиво електронским путем, на обрасцу који је доступан на интернет адреси Центра за промоцију науке http://prijave2.cpn.rs/

У петак, 1. марта
, у 12 часова, Центар за промоцију науке организоваће онлајн сесију у оквиру које ћете моћи да добијете више информација о самом Јавном позиву, као и да добијете одговоре на сва питања у вези са овим позивом. Презентацији и разговору о Јавном позиву моћи ћете да се прикључите путем овог ЛИНКА.

Honeyview Javni poziv 2024

Одржана презентација уџбеника Енглеског језика

22.02.2024. У Центру за стручно усавршавање, у организацији издавачке куће Klett, одржана је презентација уџбеника Енглеског језика за 6 разред основне школе. Уџбеник има пет тематских целина и сваку тематску целину прати кратак видео снимак кроз који ученици могу да сазнају више о овим земљама. Предавач је била Ивана Рудолф. Презентацији је присуствовало 30 наставника.

Honeyview DSC02990 Honeyview DSC02992
Honeyview DSC02996 Honeyview DSC02994

Одржан састанак Секције психолога и Подружнице педагога

21.02.2024. У Центру за стручно усавршавање Ниш одржан је заједнички састанак Секције психолога и Подружнице педагога. Дневни ред састанка био је: Усвајање записника са предходног састанка; Предавање „АДХД и ПСА (поремећаји из аспекта аутизма) у школском окружењу“, предавачи: Маја Здравковић, психолог и КБТ терапеут у супервизији и Тамара Ђорђевић, психолог и КБТ психотерапеут – психолошки центар „Психосфера“ Ниш; Правилник о оцењивању – дискусија и разне друге теме. Састанку је присуствовало 28 психолога и 17 педагога Нишавског округа.

Honeyview DSC02977 copy Honeyview DSC02986
Honeyview DSC02983

Одржан семинар за секретаре установа

20.02.2024. Одржан је семинар за секретаре установа: “Новине у прописима из области образовања и васпитања“. Програмом овог семинара био је приказан: Закон о изменама и допунама Закона о основама образовања и васпитања; Закон о изменама и допунама Закона о средњем образовању и васпитању; Закон о изменама и допунама Закона о основном образовању и васпитању; Закон о изменама и допунама Закона о уџбеницима; Закон о изменама и допунама Закона о НОКС-у и Закон о изменама и допунама Закона о дуалном образовању и васпитању; Васпитно-дисциплински поступак против ученика са новинама из ЗАЦОВ-а; Поступак пријаве и полагање испита за лиценцу наставника, васпитача и сс и директора; Правилник о стандардима компетенција секретара и Правилник о полагању испита за лиценцу секретара и Спрецифичности радно-правних односа. Приказане су и радионице са радом у групама на решавању одабраних примера из праксе.
Гост семинара била је Јасмина Јовановић, помоћник министра у Сектору за инспекцијске послове, Министраство просвете и Ивана Давидовић, Министарство просвете. Предавачи семинара биле су: Славица Ђорђевић, координатор Радне групе Министарства просвете за рад са секретарима установа и Милена Брајковић, дипломирани правник, секретар Прве економске школе у Београду. Присутно је било 72 секретара из предшколских установа, основних и средњих школа Нишавског округа.

Honeyview DSC02953 Honeyview DSC02957

Љубав и вино: In vino veritas

У сусрет 14. фебруару, Дану љубави и вина, Актив хемије Гимназије “9. мај” у Научном клубу, организовао је за ученике нишких средњих школа, 12.02.2024.г., предавање Љубав и вино: In vino veritas. Проф др Иван Палић, са Департмана за хемију Природно-математичког факултета објаснио је да ли је љубав хемија и какав је биохемијски ток једне љубави. О хемији вина, хемијском саставу грожђа, главним хемијским реакцијама, боји, укусу, мирису, киселости као и факторима који утичу на квалитет вина, говорио је проф. др Милан Митић са Департмана за хемију Природно-математичког факултета у Нишу. Било је присутво око 100 ученика средњих школа.

Honeyview DSC02934 copy Honeyview DSC02945
Honeyview DSC02939 Honeyview vino 8s

Реализован семинар "Индивидуализација наставе уз уважавање разлике у стиловима учења ученика"

За потребе реализације планова стручног усавршавања 30 наставника из Средње школе Брус, у периоду 9-10.02.2024. у просторијама школе, реализован је семинар "Индивидуализација наставе уз уважавање разлике у стиловима учења ученика" (кат.бр.546, област Општа питања наставе, 15 бодова). Семинар је при акредитацији подржао Центар за стручно усавршавање Ниш. Реализатори семинара били су др Душан Ранђеловић и Анита Спасић.
Теме обрађене на семинару: Психолошке и дидактичке основе индивидуализацие наставе; Савремена схватања способности и системи развијања стваралаштва; Стилови учења/когнитивни стилови/стратегије учења; Моделирање учења у настави; Стилови учења и различити модели стилова учења; Израда групних сценарија за час;

Honeyview IMG 1adcf78 Honeyview IMG f5ea4e1
Honeyview IMG ca225f Honeyview IMG 567102

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

Најава догађаја

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1