Реализован акредитован семинар "Умеће комуникације-Како да говоримо и слушамо да би ученици желели да нас чују и да комуницирају са нама"

18-19.09.2021. У организацији Регионалног центра Ниш и Удружења Тим Психокод из Београда, реализован је акредитовани семинар "Умеће комуникације - Како да говоримо и слушамо да би ученици желели да нас чују и да комуницирају са нама", каталошки бр.171, област Васпитни рад. 
Семинар је организован онлајн за наставнике основних и средњих школа из Ниша, Алексинца, Лесковца и Београда. Према Правилнику о стручној спреми наставника за изборни предмет Грађанско васпитање, овај семинар је препоручен као један од услова за преузимање наставе ГВ. 
На семинару су учествовала 22 наставника, а реализатори су и овог пута биле психолози Милка Михаиловић и Ирена Лободок Штулић.

Захвалница Регионалном центру

Природно-математички факултет Универзитета у Нишу је у петак, 17. септембра 2021.године, поводом Дана факултета, Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Ниш доделио захвалницу у част сарадње ове две институције.
Захвалница је додељена на свечаној академији организованој поводом Дана факултета и великих јубилеја: 50 година Департмана за математику, 50 година Депатрмана за физику и 50 година Департмана за хемију.
Свечаности су у име Регионалног центра присуствовале Данијела Марковић, директор и Вања Маниташевић, сарадник Центра.

Honeyview Zahvalnica PMF page 0001

Састанак Актива наставника географије основних и средњих школа

15.09.2021. Актив наставника географије основних и средњих школа Града Ниша, одржао је у Регионалном центру први састанак у новој школској години.

Дневни ред састанка:

1. Предлог плана рада за школску 2021/2022.годину;
2. Припрема и предлози за обележавање Дана Јована Цвијића и Светског дана туризма;
3. Годишња скупштина СГД;
4. Разно.

Састанку је присуствовало 12 наставника нишких школа

Одржане радионице пројекта "Кристални свет"

У Научном клубу Регионалног центра Ниш, 10. и 13. септембра организоване су радионице пројекта Кристални свет чиме је настављена реализација овог пројекта одобреног по јавном позиву Центра за промоцију науке за 2019. годину.
У амбијенту дворишта Регионалног центра радионице су одржане за две групе ученика ОШ "Свети Сава" на којима је учествовало 18 ученика седмог разреда.
Кристални свет је пројекат који ученицима на занимљив начин приближава свет минерала. Минерали су природна једињења карактеристичног хемијског састава; имају строго уређену атомску структуру и нарочите физичке карактеристике, а настали су геолошким процесима у Земљиној кори. Термин „минерал“ обухвата не само хемијски састав материјала, већ и њихову кристалну структуру, те због тога за минерале често кажемо да су то кристали. Шта се крије иза тајне кристалне структуре, да ли могу да расту и да светле, како направити кристале, нека су од питања на које су ученици размишљали и учили током радионица.
Радионице је реализовао наставник физике Драган Голубовић, аутор пројекта.

Honeyview DSC00697 sajt Honeyview IMG 20210913 101632 sajt
                                             Honeyview IMG 20210913 104205 kristali

Реализован акредитовани семинар "Ефикасан рад школских тимова усмерен на унапређивање квалитета образовно-васпитног рада установе"

11.09.2021. У Регионалном центру Ниш је реализован акредитовани семинар "Ефикасан рад школских тимова усмерен на унапређивање квалитета образовно-васпитног рада установе" (кат. бр. 629).
Семинар су реализовали Зорица Сорак, мастер образовне политике из ОШ "Станислав Сремчевић" из Крагујевца и Владимир Средојевић, професор српског језика и књижевности из Центра за стручно усавршавање Крагујевац. Теме семинара: Обавезни школски тимови и њихова надлежност; Како школски тимови могу да утичу на унапређивање квалитета образовно-васпитног рада; Комуникација и сарадња у школском тиму и између тимова.
На семинару су учествовали наставници основних школа: "Коле Рашић", "Вук Караџић", "Војислав Илић Млађи", "Милан Ракић" и "Краљ Петар Први".

Honeyview DSC00708 Honeyview DSC00705
Honeyview DSC00707 Honeyview DSC00710

Састанак представника МПНТР и начелника школских управа Републике Србије

У Регионалном центру је 9. септембра 2021. одржан састанак помоћника министра просвете за предшколско и основно образовање, др Милана Пашића, помоћника министра за средње образовање и образовање одраслих, Милоша Благојевића, посебног саветника др Зорана Костића, начелника Одељења за координацију школских тимова, Јасмине Ђелић, Богољуба Лазаревића и начелника свих школских управа Републике Србије.
Домаћин састанка био је начелник Школске управе Ниш, Предраг Нешовић.

Honeyview IMG 1 Honeyview IMG 2
Honeyview IMG 3 Honeyview IMG 4
Honeyview IMG 5 Honeyview IMG 6
Honeyview IMG 7

Уплата котизације: 840-842668-41 без позива на број

Најава догађаја

 • Недеља Goethe-Instituta у Регионалном центру Ниш +

  Goethe-Institut је културна установа Савезне Републике Немачке која своју делатност обавља широм света.
  У периоду 20.09.2021 - 24.09.2021. у Регионалном центру Ниш, Goethe-Institut Beograd представиће неке од својих активности.
  Пријављивање за радионице за наставнике немачког језика на пријавном формулару РЦ.

  Пријаве за инфо радионицу:
  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист 

  Honeyview AktivnostiGoethe Institut 1 page

 • НОЋ ИСТРАЖИВАЧА 2021 +

  У сусрет научном петку у Научном клубу РЦ Ниш, позивамо Вас да посетите овогодишњу
  НОЋ ИСТРАЖИВАЧА 24.09.2021. од 17:00 до 21:00 часова

  Учесници ће имати прилику да прате разне презентације и радионице и да интерактивно учествују у њима.
  Све активности су онлајн на ЗООМ платформи.

  У прилогу је агенда и пријавни лист.

  Сви наставници учесници активности, добиће потврду о стручном усавршавању.
  Пријављивање је до 23.09.2021. на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Honeyview Агенда Ноћ истраживача21 за школе page 0001 

 • Активности Научног клуба у првом полугођу +

  Активности у Научном клубу

   

  Годишњи програм Научног клуба Ниш

  Honeyview Godisnji 2021

 • ПОСЕТИТЕ ПАРК ЗНАЊА У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ НИШ +

  Посетите Парк знања у дворишту зграде Регионалног центра - Париске комуне бб (поред Општине Медијана) и играјте се у песку Архимедове бележнице и СИ школице, испробајте рад Галилејевог клатна и Фарадејевог тунела, седите на ексерима Факирове столице, упознајте се са 147 цифара броја Пи, покрените радио, пуњач за мобилни и лампу помоћу динамо бицикла и играјте Ботаничку слагалицу!
  Групне посете обавезно најавити ради обезбеђивања стручног водича најкасније 7 дана пре доласка. Да би посета парку била испраћена предавањем о експонатима група треба бити од најмање 40 особа, у супротном Парк можете посетити и о експонатима се информисати у сопственој режији. Најава на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон 018/202-300.
  Цена улазнице за школе ван Ниша је 80 динара по ученику.

  IMG 1851IMG 1793IMG 1863IMG 1764IMG 1766Honeyview IMG 2318 (2)Honeyview IMG 2324 (2)

 • +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +

   

 • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje zavod za vrednovanje mreza copy CPN NIS unops  
 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1