Да ли смо већ у Матриксу? (о АИ - вештачкој интелигенцији)

11.12.2023. Пето предавање у пројекту за наставнике у јесењем циклусу са називом "Да ли смо већ у Матриксу? (о АИ - вештачкој интелигенцији)", реализовано је у Научном клубу у понедељак 11. децембра. У новој нормалности света, вештачка интелигенција игра све већу улогу. Она мења методе учења у будућности. Један од докумената јавних политика Стратегија развоја вештачке интелигенције у Републици Србији за период 2020-2025. наглашава развој образовања усмерен ка потребама савременог друштва условљеним напретком вештачке интелигенције, а то се односи на унапређивање наставних садржаја у основним и средњим школама. Тема Вештачке интелигенције једна је од препоручених тема изборног програма Савремене технологије у нашем образовном систему за 3 и 4 разред гимназија.
Циљ предавања био је упознавање наставника са могућношћу примене вештачке интелигенцији како у самој настави, тако и у припреми наставе, упознавање са најновијим апликацијама које користе благодати вештачке интелигенције и које запосленима у образовању могу помоћу и свакодневном професионалном раду у учионици. На предавању које су реализовали Соња Шумоња, професорка математике у ЕТШ "Никола Тесла" и Александар Стојковић, наставник информатике, технике и тенологије из ОШ "Сретен Младеновић Мика", учествовало је 70 наставника нишких основних и средњих школа.

Honeyview DSC02817 copy Honeyview DSC02811
Honeyview DSC02816 Honeyview DSC02816 copy
Honeyview image15 Honeyview image16

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1