Одржана презентација уџбеника издавачке куће M&G DAKTA

03.02.2023. M&G Dakta издавачка кућа презентовала је своје уџбенике за основну школу за предмет Техника и технологија у Центру за стручно усавршавање у Нишу.
Аутори уџбеника кажу да се баве писањем технике за децу, а идеја је да технику пишу језиком технике, то јест сликом. Слика коју аутор користи, међутим, није слободноручна илустрација, већ тродимензионални приказ израђен по правилима техничког цртања. Њихове “сликовнице” су књиге које се воле, књиге о којима се прича, књиге из којих се учи техника, књиге због којих техника постаје начин мишљења и живљења...
Изменама Програма за седми и осми разред уведена је нова тема, Вештачка интелигенција. У седмом разреду на крају области Техничка и дигитална писменост је сликовити приказ улоге и значаја вештачке интелигенције и примене у свакодневном животу.
Измена уџбеничког комплета за осми разред урађена је у области Конструкторско моделовање где су припремили модел роботских колица управљан вештачком интелигенцијом.
Презентацији је присуствовало 30 заинтересованих наставника овог предмета.

Honeyview DSC02124 Honeyview DSC02115

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1