Пројекат SchulDeutsch

21.12.2022. У организацији Goethe-Instituta Београд, у Центру за стручно усавршавање Ниш, реализован је други део семинара за наставнике немачког језика из основних и средњих школа. Пројекат SchulDeutsch обухвата више тематских семинара стручног усавршавања. Циљ обуке је унапређивање компетенција наставника у области немачког као страног језика.
У фокусу су актуелне дидактичке теме и нови наставни подстицаји, а наставници су имали прилику да комуницирају са колегиницама и колегама из целе Србије и да све што науче непосредно примене у настави. Семинари се одржавају у хибридном формату. Након дигиталног почетка, уследио је блок уживо и следи десетодневна трансфер фаза уз дигиталну подршку. Кооперативно учење, примењено на овим обукама, се односи на различите облике интеракције у којима сви ученици заједно стичу знање. На семинару су добили конкретне савете како да осмислите своју наставу како би мотивисали своје ученике да активно сучествују у њој, као и о томе који облици рада им у томе могу помоћи.
Водитељ обуке је Александра Обрадовић, професор немачког језика на Гете институту у Београду и у Немачкој школи у Београду, мултипликатор, ДЛЛ-тренер, онлајн тутор и испитивач. Аутор уџбеника за немачку издавачку кућу Корнелсен.

 Honeyview DSC02024 Honeyview DSC02027
Honeyview DSC02025 Honeyview DSC02026

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1