Предавање "Климатски одговорни градови"

У Научном клубу Ниш настављена је пракса научних предавања понедељком. Завршно предавање у пројекту Будућност данас, реализовано је 5.12.2022. путем Зум платформе. Предавање "Климатски одговорни градови" реализовао је Др Иван Симић, доцент на Департману за урбанизам Архитекстонског факултета у Београду.
У научној јавности постоји сагласност да се промене климе приписују активностима које мењају састав атмосфере а које се евидентирају у дужем интервалу времена. Сам термин „климатске промене“ користи се за опис промена климе до којих долази као резултат природних и/или људских фактора. Како би учинили градове пријатнијим за живот, потребно је истраживачко знање применити у планирању нових, климатски свесних и одговорних насеља или адаптацији већ постојећих насеља. Ово је један од основних начина да се одговори на последице климатских промена у градовима. На предавању су појашњене мере или решења која су препозната у стратегијама и то су: Увођење еколошког индекса;Зелена инфраструктура; Прилагођени јавни простори и објекти. Циљ предавања је да се наставницима основних и средњих школа пруже информације и доступни подаци о овој теми, како би образовали еколошки писмене ученике.

Honeyview Untitled 2 Honeyview Untitled 4
Honeyview Untitled 7 Honeyview Untitled 10

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1