Реализован акредитовани семинар "Развијање и вредновање фунционалног знања"

26-27.11.2022. Акредитовани семинар Развијање и вредновање фунционалног знања (кат.бр.717; област: Општа питања наставе), реализован је у ЦСУ Ниш, за потребе реализације Планова стручног усавршавања запослених у ОШ "Бранко Миљковић" и Гимназије "9 мај". На семинару је учествовало 30 наставника. Приоритетна област: Методика рада са ученицима којом се подстиче развој функционалних знања, вештина и ставова (учење и настава оријентисани на компетенције и исходе, активно учење, истраживачке методе, тематска настава, пројектно учење). Општи циљеви: Оспособљавање наставника за планирање и реализацију наставе током које се развија функционално знање и вредновање процеса напредовања ученика у складу са циљевима и исходима Програма наставе и учења.
На семинару су конкретне идеје да креирају ситуацијске, проблемске задатаке и задатке из реалног живота, наставници повезали са исходима, садржајем и међупредметним компетенцијама. Наставникци су оспособљени да реализују истраживачку наставу, израде и употребе различите моделе вредновања са релевантним критеријумима и индикаторима за самовредновање и вршњачко оцењивање у току реализације наставног процеса.
Семинар су реализовали аутори Дејан Пејчић дипл. инжењер електротехнике и Саша Манић, дипломирани математичар.

Honeyview DSC01913 Honeyview DSC01910
Honeyview DSC01912 Honeyview DSC01916

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1