Одржан тренинг у организацији Удружења Ромкиња „ОСВИТ“

10.11.2022. У Центру за стручно усавршавање у Нишу одржан је Тренинг о насиљу према женама за пружаоце про боно подршке у организацији Удружења Ромкиња „ОСВИТ“, а у оквиру пројекта: „Умрежени у про боно програм за заштиту права жена“. Теме о којима се говорило на тренингу су: Феномен насиља; Кругови и фазе насиља; Зашто жена остаје са насилником; Додатна виктимизација кроз институције и Приступ заштити права жена.
Циљ одржаног тренинга био је да се путем акредитоване обуке студенти оспособе да уз помоћ ментора пружају правну помоћ женама жртвама насиља у породици, и на овај начин повећа број стручног особља ангажованог на пружању услуга бесплатне правне помоћи.
Пројекат „Умрежени у про боно програму за заштиту права жена“, „ОСВИТ“ реализује заједно са Правним факултетом у Нишу. Циљеви пројекта су:

1. Оснажити жене и девојке (укључујући оне из угрожених група), које су доживеле дискриминацију или насиље у породици или партнерским односима, да користе доступне и квалитетне услуге.
2. Повећати професионалне капацитете и број стручног особља ангажованог на пружању услуга бесплатне правне помоћи, кроз акредитоване обуке, оспособљавање студената да уз помоћ ментора пружају правну помоћ женама жртвама насиља у породици.

Освит спроводи овај програм у оквиру регионалног програма о окончању насиља над женама на Западном Балкану и Турској „Имплементација норми, промена свести“, који спроводи UN Women уз финансијску подршку Европске уније.

Honeyview IMG 0841 scaled Honeyview IMG 0850 scaled

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1