Одржан семинар са радионицом на тему "Успостављање и одржавање система финансијског управљања и контроле"

22.03.2022. Регионални центар је у сарадњи са VIZIJA SOLUTION доо из Новог Сада организовао једнодневни семинар са радионицом на тему: Успостављање и одржавање система финансијског управљања и контроле код корисника јавних средства и ОБАВЕЗНО ИЗВЕШТАВАЊЕ МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА ДО 31.03.2022. ГОДИНЕ. Финансијско упраљање и контрола је законска обавеза свих корисника јавних средстава у складу са чланом 81. Закона о буџетском систему, а све у циљу затварања 32. Поглавља за приступ ЕУ.
Циљеви семинара су да учесници стекну теоретска знања на тему интерних контрола и финансијског управљања и контроле, упознају се са са практичном применом стечених знања у својој организацији, са потребом и начином одржавања имплементираног система у организацији и са обавезом и начином извештавања Централне јединице за хармонизацију Министарства финансија.
Теме на семинару биле су: Увод у Интерну финансијску контролу - појам, прописи, значај; Успостављање адекватног система финансијског управљања и контроле; Кораци у успостављању система Примери попуњавања образаца; Примери дефинисања пословних процеса и циљева; Управљање ризицима; Одржавање успостављеног система; Обавеза подношења годишњег извештаја Централној јединици за хармониозацију.
Семинар је намењен свим корисницима јавних средстава, и то: руководиоцима корисника јавних средстава, актуелним и будућим руководиоцима финансијског управљања и контроле, интерним ревизорима, активним или будућим члановима радне групе за имплементацију финансијског управљања и контроле и запосленима код КЈС.
Vizija Solution је организација која се бави и имплементацијом система финансијског управљања и контроле и обуком кадрова јавног сектора. Акредитована је од стране Националне академије за јавну управу за спроводиоца програма стручног усавршавања у јавној управи.
Предавачи су биле Драгана Михаљица и Мила Велицки. Семинару је присуствовало 26 представника јавних установа и предузећа из Пирота, Ниша, Прокупља и Сврљига.

Honeyview DSC01315 Honeyview DSC01321
Honeyview DSC01328 Honeyview DSC01324

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1