Трећа радионица у пројекту "На месту злочина"

У четвртак 17.03.2022. одржана је трећа радионица у пројекту "На месту злочина" - интерактивна симулација форензичког процеса у Научном клубу. Форензичке дисциплине које су том приликом биле представљене  средњошколцима су форензичка лимнологија и форензичка психологија.
У првом делу радионице, ученици су се упознали са разликама између насилног утапања и одбацивања леша, одређивања места утапања и времена које је тело провело у води након смрти, уз употребу силикатних алги, као и са поступком микроскопирања. Имали су прилике да од већ припремљених, екстрахованих узорака алги направе нативне препарате које су анализирали посматрањем под микроскопом. У другом делу радионице слушали су о техникама детекције обмањивања и сами се опробали у улози форензичког психолога. Посматрањем и анализирањем понашања три осумљичене особе изводили су закључке о томе ко је починилац злочина на основу вербалних и невербалних показатеља обмањивања које су давали осумњичени.
Радионици су  присуствовали заинтересовани средњошколаци, 24 ученика треће и четврте године.

Honeyview IMG a16149V Honeyview IMG 101a77V Honeyview IMG 4b1d7V

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1