Teaching and Learning International Survey - TALIS 2024

09.,10. и 11.02.2022. Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања (ЗВКОВ), организовао је у Регионалном центру оцену инструмента који ће се користити у оквиру Међународног истраживања о учењу и подучавању Teaching and Learning International Survey - TALIS 2024.
Циљеви овог међународног истраживања, које се спроводи од 2008. године, су: Генерисати податке релевантне за развој и спровођење политика о школским лидерима, наставницима и настави са нагласком на аспекте који утичу на учење ученика; Дати глас наставницима и школским руководиоцима како би им се омогућило да дају свој допринос анализи и развоју образовних политика и Генерисати међународно упоредиве информације да би се учило из искуства других земаља и привреда.
Учесници испитивања у Регионалном центру су биле фокус групе састављене од наставника и директора основних школа из Ниша и околине. Укупно је у фокус групама учествовало 18 наставника и 7 директора школа.
Модератори истраживања били су др Елизабета Каралић, Руководилац Центра за осигурање квалитета рада установа, ЗВКОВ и Војин Никитовић, сарадник ЗВКОВ-а, а последњег дана истраживању је присуствовао и директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања др Бранислав Ранђеловић.

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1