Реализација електронског семинара "Домаћи задатак у функцији повећања ученичких постигнућа"

07.02.2022. За 30 запослених у Првој нишкој гимназији „Стеван Сремац“ из Ниша, почела је реализација електронског семинара Домаћи задатак у функцији повећања ученичких постигнућа, каталошки број 434. Овај семинар се реализује преко интернета и траје 4 недеље, а наставници стичу 32 бода. Теме које се обрађују су: Како прилагодити домаће задатке ученицима; Домаћи задатак као изазов за ученике; Праћење и вредновање постигнућа ученика кроз домаће задатке; Израда завршног задатка.
Циљеви обуке су: Оспособљавање наставника за креирање домаћих задатака и праћење ученичких постигнућа уз функционалну примену веб алата.
Специфични циљеви: Проширивање знања учесника о типовима домаћих задатака и њиховој улози у наставном процесу. Оспособљавање учесника за прилагођавање домаћих задатака ученицима кроз анализу карактеристика ученика и образовног контекста. Оспособљавање учесника за креирање домаћих задатака базираних на истраживачком раду ученика и решавању проблема. Унапређење педагошких знања и вештина учесника – Блумова (дигитална) таксономија и осмишљавање задатка за ученике према њеним категоријама; Оспособљавање учесника за креирање дигиталних наставних материјала за израду домаћих задатака; Оспособљавање учесника за израду критеријума за оцењивање домаћих задатака и за вршњачко оцењивање; Развијање дигиталних компетенција учесника ради унапређивања наставног процеса.
Реализатори семинара су: Вера Исаиловић, ОШ "Стеван Чоловић", Ариље и Југослава Лулић, Техничка школа "9. мај", Бачка Паланка.

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1