Реализоване радионице "Шуме и клима"

Радионице за ученике средњих школа „Шуме и клима”, у оквиру пројекта Будућност данас!, реализоване су у понедељак 31.01.2022. у просторијама Научног клуба Ниш.
Радионице су део пројекта који финансира Центар за промоцију науке кроз активности годишњег програма рада Научног клуба Ниш. На радионицама су учествовали ученици првог, другог и четвртог разреда нишких гимназија "9 мај" и Прве нишке гимназије "Стеван Сремац".
Радионице су садржале интерактивне делове када су ученицима подељене наменски одштампане карте Града Ниша на којима су ученици уцртавали дрвеће које је могуће засадити у урбаној средини. Разматрали су и локације за садњу дрвећа које би дале највише позитивног ефекта градским срединама. На основу добијених података ученицима је пружена могућност да увиде значај планирања у животној средини, а дискутовало се и о тренутним и будућим последицама климатских промена.
О значају шумских екосистема за животну средину и могућностима пошумљавања на основу геопросторних података, говорио је Никола Младеновић, мастер инжењер животне средине.

Honeyview IMG 3632 Honeyview IMG 3631
Honeyview IMG 3624 Honeyview IMG 3636 copy

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1