Одржан семинар "Проговори да видим ко си – усмено изражавање"

06.12.2021. У Регионалном центру је одржан семинар Проговори да видим ко си – усмено изражавање, Удружења за развој и унапређивање културе јавног говора ИЗРАЖАЈНОСТ, за прву групу од 27 наставника.
Семинар Проговори да видим ко си – усмено изражавање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја је ове године уврстило у семинаре од јавног интереса.
Присутни наставници и учитељи добили су и књигу "Проговори да видим ко си", коју је Завод за унапређивање образовања и васпитања акредитовао као додатно наставно средство за боље усмено изражавање намењено ученицима основних и средњих школа. Књига садржи више од 20 аудио и видео лекција, које читаоци покрећу скенирањем кју-ар кода и помоћу којих добијају смернице како се може унапредити усмено изражавање. Учитељи и наставници по први пут имају прилику да помоћу вежби из књиге додатно унапреде наставу и сврсисходно обраде тему културе изражавања, која је саставни део наставног плана и програма.
Према анкети коју је до сада попунило више хиљада просветних радника, 90 посто наставника је оценило да осећа промуклост гласа, а то се према речима данашњег предавача, глумца Милана Босиљчића, може изменити правилном техником гласа. У другом делу предавања учесницима је о томе како да на најбољи начин постану добри говорници говорио глумац Слободан Роксандић, такође члан овог удружења. Иначе глас Слободана Роксандића се може чути у бројним документарним телевизијским емисијама и звучним књигама.
Данашњем предавњу присуствовали су наставници и учитељи из 10 основних школа из Димитровграда, Прокупља, Дољевца, Блаца, Куршумлије и Ниша.

Honeyview DSC01026 Honeyview DSC01038
Honeyview DSC01059 Honeyview DSC01032

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1