Perform and move out against discrimination

14.11.2021. Група "Хајде да…" је реализовала једну од активности у оквиру пројекта Perform and move out against discrimination, који има за циљ да подстакне двадесет младих особа да кроз форме кратког филма и перформаса промишљају и изразе свој став према дискриминацији у друштву.
Током тренинга на почетку пројекта бавили су се: Анализом настанка стереотипа, предрасуда и дискриминације према различитим маргинализованим групама; Анализом стања и положаја маргинализованих група у Републици Србији; Увидом у ситуације из личног живота у којима смо били дискриминисани или смо и сами дискриминисали; Стицањем вештина креирања друштвено ангажованих перформанса и кратких филмова. Поред учешча на тренингу имају прилику и да буду део четири извођења перформанса и приказивања кратких филмова у локалним заједницама широм Србије. Перформанс и кратки филмови ће бити, осим у Нишу, приказани и у Београду, Зрењанину и Сремским Карловцима, а њихов основни циљ јесте да допринесу подизању свести шире јавности о постојању дискриминације у друшву.
У великој сали Регионалног центра изведен је перформанс и приказ кратких филмова под називом Приручник за преживљавање, који је извело 19 младих из Сомбора, Врања, Ужица, Љубовије, Београда и Ниша.

Honeyview Hajde da

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1