Одржане радионице у организацији Удружења Ромкиња ОСВИТ

16.11.2021. У Регионалном центру је у периоду од 19.10. до 16.11 2021. одржано 5 радионица за фокус групе у организацији Удружења Ромкиња ОСВИТ. Радионице су реализоване у оквиру програма Идентификовање потребне подршке и приступ услугама које пружају државне институције и специјализоване организације цивилног друштва женама са искуством насиља кроз истраживање на узорку од 10 жена које су прошле кроз искуство породичног и партнерског насиља.
Циљеви овог истраживања су: идентификовање специфичних облика психолошког насиља у односу на различите друштвено-економске факторе и рањивости; мапирање празнина у систематском одговору на психолошко насиље (политике, правни оквир и институционални одговор); процена активности и перцепције женских организација у области директног пружања услуга женама, али и других облика подршке, као што су заговарање, приступ правди итд. када је у питању психолошко насиље.
Активност се спроводи у оквиру регионалног истраживања о психолошком насиљу које спроводи Gender Knowledge Hub у сарадњи са Траг фондацијом, у оквиру програма Оснаживање женских организација и покрета у Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори за борбу против насиља над женама.

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1