Обележен Међународни дан интелигенције 2019.

22.1.2020. У Регионалном центру су представљени примери добре праксе ОШ „Радоје Домановић“ и Економске школе из Ниша: „Кефалоловци“ и „Ескејп рум – Чајанка код Лудог Шеширџије“, којима су се ове школе укључиле у Међународну акцију „Дан интелигенције“. Ова два рада, примера добре праксе, награђена су поводом Међународног дана интелигенције 2019.

Конкурсна комисија Менсе Србије, Удружења „Креативни учитељи” и Института за модерно образовање одабрала је 30 најбољих радова који су награђени у оквиру међународног пројекта – обележавања Дана интелигенције 2019. Реч је о активностима поводом међународне акције обележавања дана оснивања Менсе (1. 10. 1946, у Оксфорду). Право учешћа имали су сви наставници основних и средњих школа из Републике Србије који су у периоду од 22. септембра до 6. октобра 2019. реализовали догађаје усмерене на стимулацију ученичког интелектуалног развоја.

Циљ ове акције био је да укаже на значај стимулације интелектуалних способности ученика укључивањем што већег број креативних, ентузијастичних и домишљатих наставника.

Награђене радове представили су аутори: Наталија Миленковић, наставница српског језика из ОШ „Радоје Домановић“; Оливера Аризановић, наставница српског језика и књижевности, Весна Петровић, наставница економских предмета и Марина Милошевић, наставница математике, из Економске школе.

Презентацији награђених радова присуствовало је 60 наставника основних и средњих школа. Поједини присутни наставници били су укључени у активност „Ескејп рум – Чајанка код Лудог Шеширџије“ што је изазвало додатно одушевење и учесника активности и присутних.

Honeyview IMG 3090 Honeyview IMG e0149802ca59d405853744dd4666b052 V

Уплата котизације: 840-842668-41 без позива на број

Најава догађаја

 • ПОЗИВАМО ВАС ДА ПОПУНИТЕ УПИТНИК +

  На следећем линку је упитник припремљен за потребе Регионалног центра Ниш ради анализе ставова запослених у образовању о начинима и сврсисходности оваквих облика стручног усавршавања. Ваши одговори представљаће извор података који ће нама као Центру помоћи.

  Упитник је анониман.

  Хвала Вам на помоћи.

 • ПОСЕТИТЕ ПАРК ЗНАЊА У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ НИШ +

  Посетите Парк знања у дворишту зграде Регионалног центра - Париске комуне бб (поред Општине Медијана) и играјте се у песку Архимедове бележнице и СИ школице, испробајте рад Галилејевог клатна и Фарадејевог тунела, седите на ексерима Факирове столице, упознајте се са 147 цифара броја Пи, покрените радио, пуњач за мобилни и лампу помоћу динамо бицикла и играјте Ботаничку слагалицу!
  Групне посете обавезно најавити ради обезбеђивања стручног водича најкасније 7 дана пре доласка. Да би посета парку била испраћена предавањем о експонатима група треба бити од најмање 40 особа, у супротном Парк можете посетити и о експонатима се информисати у сопственој режији. Најава на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон 018/202-300.
  Цена улазнице за школе ван Ниша је 80 динара по ученику.

  IMG 1851IMG 1793IMG 1863IMG 1764IMG 1766Honeyview IMG 2318 (2)Honeyview IMG 2324 (2)

 • +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +

   

 • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje zavod za vrednovanje mreza copy CPN NIS unops  
 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1