Пројекат "Нишка тврђава: ризница историје и уметности - вођена авантура кроз тврђаву из угла домаћина Историјског архива Ниш"

08.05.2023. Ученици нишких школа, учесници пројекта "Нишка тврђава: ризница историје и уметности - вођена авантура кроз тврђаву из угла домаћина Историјског архива Ниш", наставили су са реализацијом планираних активности и по други пут су посетили Тврђаву и Историјски архив. Они су имали прилику да се упознају са античким наслеђем тврђаве, а домаћини су им биле Наташа Раденковић и Нина Стојановић из Историјског архива Ниш.
Током шетње упознали су се са важним налазиштима из античког периода као што су римске терме, лепидаријум, византијска улица и палата са октагоном. Нишка тврђава, која ове године слави три века од изградње, била је сведок турбулентне историје нашег града и оклине, а археолошки остаци у њој нам говоре о животу бројних народа и култура који су били на овим просторима. Пројекат се реализује кроз активности годишњег програма Научног клуба.

Honeyview IA nis1 n1 Honeyview IA nis7 n
Honeyview IA nis8 n Honeyview IA nis4 n
Фото: Историјски архив Ниш/Александар Веселић

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

Најава догађаја

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1