STEM School Label

06.04.2023. У Научном клубу ЦСУ Ниш, Scientix Амбасадори и наставници нишких школа Александра Пешић (ОШ "Иво Андрић"), Александар Стојковић (ОШ "Сретен Младеновић Мика") и Ана Живковић (ОШ "Чегар"), одржали су радни састанак са представницима нишких основних и средњих школа које су аплицирале за европску ознаку STEM School Label. Ова ознака се додељује школама које у својој школској пракси промовишу STEM науке.
Пројекат STEM школске ознаке је заједничка иницијатива ових организација: European Schoolnet, Ciencia Viva (Португалија), Maison pour la Science d'Alsace (Француска), Center for the Promotion of Science (Србија) и Education Development Center (Литванија), а лансиран је 2017. године као Ерасмус+ пројекат. Од 2021. године све активности STEM школских етикета настављају се у оквиру пројекта Scientik уз финансирање из програма за истраживање и иновације Хоризон 2020 Европске уније. Циљ пројекта је да европским школама обезбеди: европску акредитацију и помоћну службу као и онлајн окружење где наставници, директори школа и школско особље могу да разговарају о својим STEM стратегијама на нивоу школе.

Honeyview scientix (7) Honeyview scientix (4)
Honeyview scientix (2)

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

Најава догађаја

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1