ОПЕНС - Омладинска престоница Европе Нови Сад

20. и 21.07.2022. У Регионалном центру су одржане две презентације и пројекција филма на тему омладинског рада. Своје искуство са представницима цивилног сектора у Нишу поделили су сарадници ОПЕНС-а (Омладинска престоница Европе Нови Сад).  ОПЕНС, као савез удружења, настао је 2016. године. Омладинске и организације за младе у Новом Саду, окупиле су се и одлучиле да дају подршку граду за кандидатуру за Омладинску престоницу. Град Нови Сад је добио титулу Омладинске престонице Европе за 2019. годину. Град је био носилац титуле, али је такође подједнако припадао и омладинском сектору. Шест новосадских организација – Савез студената Универзитета у Новом Саду – Савез студената Медицинског факултета Нови Сад, Омладина Јазаса Нови Сад, Центар за омладински рад, БалканИДЕА Нови Сад, Инжењери заштите животне средине, Културанова –су оснивачи Савеза ОПЕНС. Заједно са тимом ОПЕНС-а, организације оснивачи настојале су да креирају и изграде простор и окружење у коме су  младе особе имале подршку и могле да остваре своје идеје, да се активно укључе у заједницу у којој живе, уче, забаве се на квалитетан начин, раде, изразе своју креативност.
Првог дана боравка и рада ОПЕНС-а у Регионалном центру одржане су две презентације: Представљање Стандарда омладинских простора и Млади у фокусу донаторске политике. Другог дана одржана је пројекција филма “Повезивање тачкица” после кога је уследила дискусија и одржана радионица са учесницима и присутном публиком. Присутним представницима цивилног сектора и градске управе Града Ниша своја искуства пренели су: Немања Обрадовић координатор Омладинског центра ОПЕНС; Добрила Марковић, сениор сарадница у програму ОПЕНС-а, заменица извршног директора ОПЕНС-а, Марија Ђурђевић, Бранка Јерковић, Станислава Мејић, Радован Лођорок,  Младен Илић, сви сарадници ОПЕНС-а.

Honeyview DSC01772 Honeyview DSC01768

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1