Летњи камп српског као завичајног језика

12.07.2022. У оквиру пројекта „Летњи камп српског као завичајног језика“, за младе припаднике српске дијаспоре старости узраста од 18 до 22 године, Академска српска асоцијација организује Летњи камп српског као завичајног језика. Летњи камп ће трајати од 11. до 17. јула. 2022. Млади из дијаспоре су смештени у Регионалном центру и део активности на учењу српског језика реализују у установи.
Под покровитељством Управе за сарадњу са дијспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије наставља се са популаризацијом српског језика, историје, културе и традиције у дијаспори и региону. Циљ пројекта је учење, чување и неговање српског језика и ћириличног писма, као и повезивање младих из свих крајева света, и то путем часова српског као завичајног језика. Учесници су из Италије, Грчке, САД-а и Немачке.
Летњи камп српског као завичајног језика представља јединствену прилику да учесници уче и усавршавају српски језик у јединој акредитованој школи српског као завичајног језика од стране Агенције за квалификације и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Репувлике Србије. После завршетка кампа учесници ће добити потврде о учешћу на летњем кампу, које издаје Академска српска асоцијација.
Учесници ће се поред учења и усавршавања српског као завичајног језика дружити са вршњацима из Ниша али и других места у Србији која током кампа буду посетили. Учиће о српској историји, култури и традицији кроз различите радионице (историјска, фолклорна, спортска, радионица старих заната, итд.), и упознаваће знаменитости Ниша и околине.

Honeyview DSC01731 Honeyview DSC01741
Honeyview DSC01745 Honeyview DSC01759

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1