Радионица "Алгоритми: од кухиње до берзе"

13.05.2022. У оквиру манифестације Мај месец математике, у Регионалном центру је реализована радионица из програмирања, подстакнута изложбом о алгоритмима.
Радионица "Алгоритми: од кухиње до берзе" је децу провела кроз историју - од ал Хорезмија (9.век) до данашњих дана. Ученици су имали прилику да чују где се све користе алгоритми и какве различлите послове обављају. Важан задатак сортирања низова и методу Bubble sort демонстрирала је група ученика који су се овом методом, корак по корак, поређали од најнижег до највишег, а бинарну претрагу су савладали кроз игру "Погоди који сам број замислио?" Сазнали су како је Ојлер, решавајћи проблем 7 мостова, развио теорију графова и како се она данас користи у google мапама и приликом обучавања система вештачке интелигенције. Разговор се водио и о алгоритмима који се користе на друштвеним мрежама, приликом избора сродне душе, трансформације сигнала у дигитални облик и преузимања mp3.
Радионицу је за ученике два одељења седмог разреда одржала наставница математике и програмирања из ОШ “Свети Сава”, Мирјана Рашић Митић.

Honeyview IMG 3819 Honeyview IMG 3820
Honeyview IMG 3801 copy Honeyview IMG 3816 copy

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1