Пролећна школа природних наука - Биологија

12.05.2022. Четвртог дана Пролећне школе природних наука коју је Регионални центар организовао у сарадњи са Природно-математичким факултетом Универзитета у Нишу, одржане су две радионице из биологије, за ученике основних и ученике средњих школа. Тема радионица била је Разноврсност исхране у живом свету.
Кроз кратак уводни део студенти су ученике упознали са основама исхране различитих организама – микроорганизама, биљака, карниворних биљака и човека. Посебан осврт био је на занимњивости везаних за људску исхрану и анатомију система за варење.
После тога, ученици су имали прилику да уживо виде симбиотске и патогене колоније бактерија које живе у нашем систему за варење, биљке за лабораторијска истраживања, биљке месождерке и да микроскопирају различита ткива повезана са системом за варење.
На крају радионица ученици су се међусобно такмичили кроз игре асоцијација, спојница, квиза и слагалице.
Ученици који су учествовали на радионицама из БИОЛОГИЈЕ дошли су из следећих основних школа: „Лела Поповић“ из Миљковца, „Свети Сава“ и „Његош“ из Ниша, а у поподневној редионици учесвовали су ученици Гимназије „9. Мај“ из Ниша и Средње стручне школе „Душан Тривунац Драгош“ из Сврљига. Укупно је на обе радионице било 35 ученика.
Предавачи су били студенти докторских студија Бојана Максимовић, Андрија Богдановић, Милица Павловић, Јелена Николић, Марина Димитријевић и студенткиња мастер студија Анастасија Јушковић заједно са својим ментором др Вишњом Мадић са Департмана за биологију ПМФ-а.

Honeyview DSC01614 Honeyview DSC01615 copy
Honeyview DSC01623 Honeyview DSC01651
Honeyview DSC01669 Honeyview DSC01637

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1