Умеће комуникације - Како да говоримо и слушамо да би ученици хтели да нас чују и разговарају са нама

26-27.08.2021. У организацији Регионалног центра Ниш, путем интернета, преко ЗУМ платформе је почела реализација акредитованог програма Умеће комуникације - Како да говоримо и слушамо да би ученици хтели да нас чују и разговарају са нама, кат.бр.171. Семинар реализују ауторке из Удружења Тим Психокод из Београда, психолози Милка Михаиловић и Ирена Лободок Штулић. Семинар Умеће комуникације је према Правилнику о стручној спреми наставника за изборни предмет Грађанско васпитање препоручен као један од услова за преузимање наставе ГВ.
На семинару учествује 20 наставника основних и средњих школа.
Теме програмасу: Однос наставник-ученик: сложено поље комуникације; Схватање ауторитета и избор васпитног стила као одреднице начина комуникације са ученицима; Зоне проблема у школској пракси и потребне вештине; Поступци ученика који наставнике ометају у раду: како реагујемо на неприхватљиво понашање ученика? Разлика између тзв. Ти-порука и тзв. Ја-порука; Проблеми ученика: како реагујемо када ученик има проблем? Разумевање, прихватање, емпатија; утицај на емпатичност ученика; Препознавање модалитета (не)слушања; Канали комуникације и "умеће слушања": Активно слушање и емотивна подршка; Неслагања и конфликти и шта са њима?! Како реагујемо у конфликтним/проблемским ситуацијама? Стилови реаговања у конфликтним ситуацијама.

Honeyview Screenshot (96) Ja sam i volim da...260821171

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1