Пројекат "Практични рад - Употреба електронских кола"

Реализацијом радионица за основце и средњошколце нишких школа, које су одржане у терминима 10.06.2021. и 18.06.2021. завршена је реализација десетог пројекта Научног клуба Ниш: Практични рад - Употреба електронских кола, чиме је успешно завршена реализација годишњег програма Клуба.
Радионица за ученике 1. разреда гимназије “Бора Станковић” одржана је 10.6.2021. преко платформе Google Meet. Учествовало је 10 ученика, који су коришћењем онлајн платформе Tinkercad реализовали електронско коло базирано на Ардуино развојном окружењу. У првом делу радионице ученици су учили о електронским компонентама потребним за реализацију семафора, као што су отпорници и ЛЕД диоде. У другом делу радионице ученици су писали софтвер за микроконтролер да би на крају верификовали рад семафора.
Друга активност одржана је 18.06.2021. у дворишту ОШ “Радоје Домановић” из Ниша, када је организовано дружење са учесницима Tinkercad онлајн радионице која је одржана 29.4.2021. преко платофрме Google Meet. Ученицима који су показали најбоље резултате на квизу решавањем задатака преко Google Forms-а додељене су пригодне награде и дипломе.
Ученици су изузетно задовољни одржаним радионицама. Резултати квиза показују да су током радионица успели да савладају предвиђено градиво. Сви ученици сматрају да су на овај начин значајно употпунили стечено теоријско знање из школе.
Радионице су реализовали аутори пројекта: проф др Данијел Данковић и др Милош Марјановић са Електронског факултета у Нишу.

Honeyview cad1 Honeyview cad3 Honeyview Elektronska kola

Уплата котизације: 840-842668-41 без позива на број

Најава догађаја

 • Дечји научни камп 2021 +

  Дечји научни камп је спреман за нове авантуре! Од 2. до 13. августа, као и претходних година, спремили смо научна дружења, учења, игре и идеје које ћемо делити и стварати. Ове године, међутим, организовали смо хибридни дневни камп тако што ће се активности на кампу истовремено одвијати онлајн и уживо, у четири београдска парка. Док ће део деце бити на локацијама у Београду, остали ће бити свуда по свету!
  Ове године, један дан одвојили смо за геолошка и географска истраживања, други за изучавање историје, трећи биологије, а четврти астрономије. За ову прилику позвали смо наше угледне научнике и научнице да заједно са децом истраже и испробају методе и открића из својих лабораторија. Деца ће прикупљати и анализирати узорке, мапирати, документовати своја истраживања. Бавићемо се правим научним радом. А потом ћемо резултате истраживања претворити у приче које можемо да испричамо другима тако да лако разумеју и компликоване научне теме.
  Пријаве су електронске и обавезне на ЛИНКУ. Број деце за учешће уживо је ограничен на 20 и уколико број пријава премаши број места на кампу, предност ћемо дати деци која нису до сада учествовала у нашим програмима.
  Пријаве трају до 25. јула.

  https://elementarium.cpn.rs/u-centru/decji-naucni-kamp-2021/

  Honeyview DNK 3 1 2048x1365

 • Инфо-радионица "DEUTSCH LERNEN, DEUTSCHLAND KENNENLERNEN" +

  У организацији Goethe Instituta из Београда, 21.09.2021.од  17:00-20:30 часова у Регионалном центру Ниш биће одржана:
  ИНФО-РАДИОНИЦА "DEUTSCH LERNEN, DEUTSCHLAND KENNENLERNEN"
  Интересујете се за немачки и Немачку? Желите да сазнате како бесплатно можете учити и вежбати немачки на интернету, као и на шта посебно треба обратити пажњу уколико планирате живот и рад у Немачкој? У том случају је бесплатна инфо-радионица „Deutsch lernen, Deutschland kennenlernen“ права ствар за Вас.
  На радионици се обрађују теме попут новог закона о запошљавању стручне радне снаге из иностранства, начина информисања и припреме за живот и рад у новом окружењу али дајемо и конкретне савете како и на који начин бесплатно учити и вежбати немачки и припремити се за сертификате Goethe-Instituta.

  Информације и пријава:
  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 • ПОСЕТИТЕ ПАРК ЗНАЊА У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ НИШ +

  Посетите Парк знања у дворишту зграде Регионалног центра - Париске комуне бб (поред Општине Медијана) и играјте се у песку Архимедове бележнице и СИ школице, испробајте рад Галилејевог клатна и Фарадејевог тунела, седите на ексерима Факирове столице, упознајте се са 147 цифара броја Пи, покрените радио, пуњач за мобилни и лампу помоћу динамо бицикла и играјте Ботаничку слагалицу!
  Групне посете обавезно најавити ради обезбеђивања стручног водича најкасније 7 дана пре доласка. Да би посета парку била испраћена предавањем о експонатима група треба бити од најмање 40 особа, у супротном Парк можете посетити и о експонатима се информисати у сопственој режији. Најава на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон 018/202-300.
  Цена улазнице за школе ван Ниша је 80 динара по ученику.

  IMG 1851IMG 1793IMG 1863IMG 1764IMG 1766Honeyview IMG 2318 (2)Honeyview IMG 2324 (2)

 • +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +

   

 • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje zavod za vrednovanje mreza copy CPN NIS unops  
 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1