Демонстрација платформе за е-учење у туризму

11.06.2021. Удружење „Прави корак“ из Медошевца организовало је „Демонстрацију платформе за е-учење у туризму“ у великој сали Регионалног центра. Догађај је саставни део пројекта „Јачање капацитета за електронско учење у туристичком сектору прекограничног региона” (“E-learning capacity building in the tourist sector in cross-border region”), који се реализује у оквиру Бугарска-Србија ИПА прекограничног програма, а реализују га Удружење “Прави корак” из Медошевца и Привредна комора Ћустендила у Републици Бугарској.
Основни циљ пројекта је подстицање учења у области туризма, јер су људски ресурси основа развоја ове индустрије. У складу са савременим трендовима треба приближити е-учење што већем броју заинтересованих учесника у овој области. Кроз пограничну сарадњу се развија и повезивање и размена добрих пракси у циљном региону. Учесницима је представљена платформа за „Е-учење у туризму“, https://etourism-bgrs.com и њено практично коришћење.
Учесници догађаја су имали прилике и да се упознају са предстојећим активностима на пројекту и да се пријаве за учешће на њима:
1. Обука “Добре праксе управљања одрживим туризмом” за менаџере и администраторе, која ће се одржати у Ћустендилу - Бугарска, 18-19.06.2021. на којој ће имати прилику да о трошку пројекта, учествује 10 учесника из Ниша.
2. Тренинг “Традиционална јела и пића из заједничког прекограничног региона”, који ће о трошку пројекта бити организован за 20 учесника из Ниша и Ћустендила, а који ће се одржати у Нишу, 25. и 26.06.2021.
3. Завршни прекогранични догађај за размену искустава и најбољих пракси у области е-учења у туризму, на коме ће имати прилику да о трошку пројекта, учествује 20 учесника из Ниша, а који ће се одржати у Ћустендилу - Бугарска, 02- 04.07.2021.

Honeyview DSC00583 copyHoneyview DSC00590

Honeyview DSC00585

Уплата котизације: 840-842668-41 без позива на број

Најава догађаја

 • Дечји научни камп 2021 +

  Дечји научни камп је спреман за нове авантуре! Од 2. до 13. августа, као и претходних година, спремили смо научна дружења, учења, игре и идеје које ћемо делити и стварати. Ове године, међутим, организовали смо хибридни дневни камп тако што ће се активности на кампу истовремено одвијати онлајн и уживо, у четири београдска парка. Док ће део деце бити на локацијама у Београду, остали ће бити свуда по свету!
  Ове године, један дан одвојили смо за геолошка и географска истраживања, други за изучавање историје, трећи биологије, а четврти астрономије. За ову прилику позвали смо наше угледне научнике и научнице да заједно са децом истраже и испробају методе и открића из својих лабораторија. Деца ће прикупљати и анализирати узорке, мапирати, документовати своја истраживања. Бавићемо се правим научним радом. А потом ћемо резултате истраживања претворити у приче које можемо да испричамо другима тако да лако разумеју и компликоване научне теме.
  Пријаве су електронске и обавезне на ЛИНКУ. Број деце за учешће уживо је ограничен на 20 и уколико број пријава премаши број места на кампу, предност ћемо дати деци која нису до сада учествовала у нашим програмима.
  Пријаве трају до 25. јула.

  https://elementarium.cpn.rs/u-centru/decji-naucni-kamp-2021/

  Honeyview DNK 3 1 2048x1365

 • Инфо-радионица "DEUTSCH LERNEN, DEUTSCHLAND KENNENLERNEN" +

  У организацији Goethe Instituta из Београда, 21.09.2021.од  17:00-20:30 часова у Регионалном центру Ниш биће одржана:
  ИНФО-РАДИОНИЦА "DEUTSCH LERNEN, DEUTSCHLAND KENNENLERNEN"
  Интересујете се за немачки и Немачку? Желите да сазнате како бесплатно можете учити и вежбати немачки на интернету, као и на шта посебно треба обратити пажњу уколико планирате живот и рад у Немачкој? У том случају је бесплатна инфо-радионица „Deutsch lernen, Deutschland kennenlernen“ права ствар за Вас.
  На радионици се обрађују теме попут новог закона о запошљавању стручне радне снаге из иностранства, начина информисања и припреме за живот и рад у новом окружењу али дајемо и конкретне савете како и на који начин бесплатно учити и вежбати немачки и припремити се за сертификате Goethe-Instituta.

  Информације и пријава:
  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 • ПОСЕТИТЕ ПАРК ЗНАЊА У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ НИШ +

  Посетите Парк знања у дворишту зграде Регионалног центра - Париске комуне бб (поред Општине Медијана) и играјте се у песку Архимедове бележнице и СИ школице, испробајте рад Галилејевог клатна и Фарадејевог тунела, седите на ексерима Факирове столице, упознајте се са 147 цифара броја Пи, покрените радио, пуњач за мобилни и лампу помоћу динамо бицикла и играјте Ботаничку слагалицу!
  Групне посете обавезно најавити ради обезбеђивања стручног водича најкасније 7 дана пре доласка. Да би посета парку била испраћена предавањем о експонатима група треба бити од најмање 40 особа, у супротном Парк можете посетити и о експонатима се информисати у сопственој режији. Најава на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон 018/202-300.
  Цена улазнице за школе ван Ниша је 80 динара по ученику.

  IMG 1851IMG 1793IMG 1863IMG 1764IMG 1766Honeyview IMG 2318 (2)Honeyview IMG 2324 (2)

 • +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +

   

 • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje zavod za vrednovanje mreza copy CPN NIS unops  
 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1