Нова активност пројекта Питај и смишљај

Реализацијом трећег сусрета, у среду 5. маја 2021. год., настављене су активности пројекта Питај и смишљај - Развијање комуникативних вештина и мотивисање младих кроз истраживања и разговоре са истакнутим Србима савременицима.
Овај пут су учесници пројекта, ученици нишких гимназија, имали прилике да се виртуелно сретну са Владимиром Пишталом, једним од наших најзначајних савремених писаца и в.д. управником Народне библиотеке Србије.
Разговор је вођен преко Meet платформе, у трајању два школска часа. У првом делу разговора Пиштало је говорио о свом животу, тренуцима и стварима које су одредиле његов пут писца, важности и моћи имагинације, погледима на читање данас и визијама за популаризацију књига. У другом делу ученици су имали могућност да поставЉају питања и додатно сазнају оно што их о саговорнику занима.
Пиштало је са ученицима поделио своје импресије о америчком образовању, коментарисао одређене књижевне теме и појаве, препоручивао штиво за читање и најзад, охрабрио ученике на процес откривања себе и живота. Разговор су ученици оценили као изузетно инспиративан и користан, а оно што су научили да ће моћи да примене и у финалном делу пројекта и у свом школовању.
Разговор је модерирала Милица Вучковић, ауторка пројекта.

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1