Пројекат "У одбрану науке!"

У Научном клубу РЦ Ниш, 23.12.2020. године почела је реализација пројекта "У одбрану науке!".
Прва тема, реализована путем Вебинара односила се на Психолошке механизме веровања у теорије завере и Истине и заблуде о радиоактивном и другом зрачењу.
Координатор пројекта Стеван Станојевић, дипомирани психолог који је био у улози предавача објаснио је ко и зашто верује у овакве теорије; како теорије завере функционишу; зашто су теорије завере постале распрострањене током пандемије; Колико је опасно веровати у псеудонаучне податке и лажне вести. Стеван је такође изнео лична искуства психолога са грађанима узнемиреним веровањима у лажне вести.
Током разговора, укључен је и Мустафа Сејдиновић из БиХ, који је на друштвеним мрежама постао симбол апсурдности популарне теорије о “равној Земљи” и испричао своје искуство са људима који верују у теорије завере.
Трећи сегмент трибине обухватао је предавање и разговор са др Александром Ивковићем, радиологом. Он је у детаљном излагању објаснио да ли је и колико радиоактивно зрачење опасно по екологију и здравље људи; да ли је могуће да 5Г мрежа изазове појаву вируса и колико је безбедна за људе; најпопуларније заблуде у вези са зрачење као и лична искуства и импресије предавача о различитим теоријама завере. Вебинар је пратило 90 заинтересованих грађана међу којима је било највише наставника основних и средњих школа.
Пројекат "У одбрану науке!" биће настављен током јануара и фебруара месеца. Овај пројекат део је годишњег програма рада Научног клуба Ниш.

Honeyview YouTube Logo 2017–present

Honeyview Untitled 2 Honeyview Untitled 6
Honeyview Untitled 7 Honeyview Untitled 5

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1