Реализацијом четврте радионице у понедељак 25.04.2024. завршен је пројекат Тајни састојак - микро чаробњак, прича о микроорганизмима и њиховом значају, који је током марта месеца реализован за ученике нишких школа, кроз активности научног клуба. Реализатори пројекта усмерили су ученике на предходним радионицама да користећи релевантну научну литературу, припреме кратку презентацију о употреби специфичног микроорганизма у индустрији. На четвртој радионици пројекта ученици су, на почетку, укратко обновили све што је рађено на радионицама, а потом су имали прилику да представе своје презентације и тиме испуне задатке које су добили на претходној радионици. Обрадили су теме које су се тицале употребе микроорганизама у различитим индустријским гранама - „Микроорганизми у фармацеутској индустрији“, „Микроорганизми у козметичкој индустрији“, „Микроорганизми у заштити животне средине“, „Микроорганизми у индустрији хране“, као и „Генетички модификовани микрооганизми“. Након тога, прешли су у кухињу Центра за стручно усавршавање и заједно са реализаторима пројекта правили тесто за пицу са и без употребе квасца. На радионици је истакнут значај квасца у припреми теста. По завршетку печења, ученици су јели пице које су сами направили и упоредили укусе два различита теста. На крају, свако од ученика је очитао QR код и попунио електронски направљену евалуациону анкету о пројекту. Радионица је завршена поделом потврда наставницима и сертификата ученицима о учешћу на пројекту. Пројекат су реализовале студенткиње докторских студија биологије на ПМФ-у у Нишу и Биолошком факултету у Београду Ана Миленковић, Анастасија Јефтић и Јана Ђорђевић. Ученици у току пројекта показали велику радозналост, потребу за знањем и мотивисаност за усвајање специфичних тема из садржаја овог пројекта, које нису део школског градива. Пројекат је одобрен и финнсијски подржан од стране Центра за промоцију науке Београд.