Знањем против страха

16.05.2022. Завршна активност у пројекту Еколошко образовање и васпитање - радионице за ученике основних школа „Знањем против страха“, реализоване се у Научном клубу Ниш, у понедељак 16. маја. Пројекат се реализује кроз годишњи програм рада научног клуба одобрен од стране Центра за промоцију науке.
Живети у складу са природом подразумева и сусретање са различитим врстама које живе у нашем окружењу. Како би поштовали друга жива бића око нас и знали како је најбоље да поступамо у тим сусретима, потребно је да о њима што више научимо. Код многих људи змије изазивају осећај нелагоде и страха што често доводи до несрећног краја по ове гмизавце. Од отровних змија у нашој земљи живе поскок, шарка и шарган. Безопасне змије најчешће су из фамилије смукова (белоушка, рибарица, смукулја, Ескулапов смук и степски смук).
Радионицом у НК остварен је циљ еколошког образовања и васпитања: Стицање знања о природним ресурсима и значају очувања еколошке равнотеже којим је дефинисан исход: Разумети да су жива бића на Земљи повезана и ланцима исхране и да еколошка равнотежа сваког екосистема зависи од усклађености односа.
На радионицама је 40 ученика шестог разреда основних школа „Ратко Вукићевић“ из Ниша „Бранко Радичевић“ из Габровца, имало прилику да види и буде у окружењу живих примерака смука и шумске корњаче, што је изазвало узбуђење и интересовање ученика.
Реализатори радионица за ученике били су Наташа Панић, андрагог и Марко Дивац, херпетолог, запослени у Заводу за заштиту природе Србије.

Honeyview IMG 3834 Honeyview IMG 3842 copy
Honeyview IMG 3844 copy Honeyview IMG 3837

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1