Одржана обука у организацији СКГО

У Центру за стручно усавршавање Ниш од 16.04. до 19.04.2024. одржане су обуке „Прописи и процедуре у процесу запошљавања“ и „Методе и технике у одабиру кадрова“ у организацији Сталне конференције градова и општина. Ову активност СКГО реализује у оквиру Програма „Партнерство за добру локалну самоуправу“ коју подржава Влада Швајцарске.
За тему „Прописи и процедуре у процесу запошљавања“ дневни ред био је из 6 сесија: Законодавни оквир за попуњавање радног места; Почетак конкурсног поступка, састав и рад предселекције кадрова; Изборни поступак (карактеристике фаза, вредновање и бодовање компетенција; прва фаза изборног поступка); Изборни поступак (друга фаза и трећа фаза поступка, организација и спровођење, вредновање компетенција, прикупљање доказа, израда извештаја и записника; Особености изборног поступка за попуњавање положаја; Изборни поступак за намештенике; Израда 4 различите мапе процеса (интерни конкурс, конкурс за пријем приправника, положаја и намештеника).
За тему „Методе и технике у одабиру кадрова“ дневни ред био је из 4 сесија: Технике селекције у одабиру кадрова; Провера општих функционалних компетенција (прва фаза поступка); Провера посебних функционалних компетенција (друга фаза поступка); Провера понашајних компетенција и провера мотивације (трећа фаза поступка); Начин попуњавања табеларног извештаја о постигнућима кандидата у изборном поступку и формирање Листе кандидата.
Предавачи су биле: Драгана Јовановић, консултант за људске ресурсе и Сања Леверда, консултант за људске ресурсе. Обуци ја сва четири дана присуствовало 100 службеника градских и општинских управа који раде на пословима управљања људским ресурсима из Нишавског округа.

Honeyview DSC03315 Honeyview DSC03316
Honeyview DSC03322 Honeyview DSC03323