Обука за заштиту података о личности

21.05.-23.05.2024. У Центру за стручно усавршавање Ниш настављена је Обука за заштиту података о личности у оквиру пројекта Светске банке „Услуге обуке за службеника за заштиту података и подизање свести државних службеника у складу са Општом уредбом о заштити података (ГДПР), законом о заштити података о личности и сигурности података Републике Србије и Законом о информационој безбедности Републике Србије“, чији је корисник Канцеларија за информационе технологије и електронску управу. Пројекат има за циљ да унапреди примену Закона о заштити података о личности и Закона о информационој безбедности. Овај пројекат спроводи конзорцијум који предводи компанија Ernst & Young d.o.o. Београд, уз подршку Министарства информисања и телекомуникација, Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личнности и Националне академије за јавну управу.
Дневни ред другог дана био је: Договор о менторству; Попуњавање контролне листе Повереника; Дискусија о задатку (тех., орг. и кадр. мере); Приказ провере усклађености са ЗЗПЛ (мере); Подела задатака.
Дневни ред трећег дана био је: Дискусија о задатку; Посебне обавезе руковалаца; Пријава повреде заштите података; Изношење података из Републике Србије; Процена утицаја на заштиту података; Подела задатака.
Дневни ред четвртог дана био је: Дискусија о задатку; Посебне обавезе руковалаца; Пријава повреде заштите података; Изношење података из Републике Србије; Процена утицаја на заштиту података; Подела задатака.
Циљ обуке био је да се полазницима пружи прилика да унапреде, као и да активно примене стечено знање из области заштите података о личности. Предавачи су били: Игор Ћика, Невена Ружић, Светлана Јовановић и Јелена Симић. Обуци је присуствовало сва три дана 75 државних службеника.

Honeyview DSC03385 Honeyview DSC03406
Honeyview DSC03428 Honeyview DSC03429

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1