„Школе за 21. век – фаза II“

14.12.2023. У Центру за стручно усавршавање на смотри у програмирању који је организовао British Council, у оквиру програма „Школе за 21. век – фаза II“, који је подржало Министарство просвете ђаци из основних школа из Крушевца, Рготине, Милутовца, Сталаћа, Падежа и Трстеника, имали су прилику да да покажу на који начин су, уз примену микробит уређаја, решили проблеме из свог окружења.
Тим ученика четвртог разреда основнешколе „Живадин Апостоловић“ из Трстеника освојио је прво место победничким пројектом „ГПС Зека“, који је понудио решење за све власнике кућних љубимаца који ће уз миробит уређај моћи да прате кретање својих љубимаца и тако знатно помоћи безбедности наших крзнених пријатеља. Школа „Драгомир Марковић“ из Крушевца заузела је друго место својим пројектом "Битно је хитно" којим су ученици четвртог разреда на веома занимљив начин понудили решењекако могу да помогну старим, немоћним и повређеним особама када им је то највише потребно. Док је треће место припало школи „Војвода Пријезда“ из Сталаћа са пројектом “Мерење датих голова“ који су осмислили ученици четвртог разреда како би бројали колико су голова дали тимови на утакмицама у школи.
Ученици млађих разреда основних школа су уз подршку својих учитељица, учитеља и наставника показали сналажљивост и посвећеност приликом осмишљавања и реализовања различитих иновативних пројеката. Ове године је жири направио изузетак и уместо десет тимова у финалу је учествовало чак 14 најбољих тимова из Зајечарског и Крушевачког округа који су презентовали своје пројекте жирију на такмичењу у Центру за стручно усавршавање у Нишу.
Учесницима смотре у програмирању награде су доделили Edvard Ferguson, амбасадор Велике  Британије у Србији, Kler Sirs, директорка British Council-a за Западни Балкан и Предраг Нешовић, руководилац Школске управе у Ниш.

Honeyview BC 19 Honeyview BC 1 copy
Honeyview BC 4 Honeyview BC 6
Honeyview BC 16 Honeyview BC 20