Програм „ПРО – Локално управљање за људе и природу“

18.05.2023. У Центру је одржано представљање Јавних позива за подршку организацијма цивилног друштва за спровођење пројеката социјално интегрисаних услуга и јачање капацитета у циљу лиценцирања за пружаоце услуга социјалне заштите.
Програм „ПРО – Локално управљање за људе и природу“ представио је планиране активности које ће у наредне четири године бити спроведене уз подршку Владе Швајцарске у вредности од 9 милиона евра. Кроз допринос унапређењу примене принципа доброг управљања на локалном нивоу, социјалне укључености рањивих група и заштиту животне средине, програм ПРО ће доприне побољшању квалитета живота грађана и грађанки у 99 градова и општина из Шумадије, западне, источне и јужне Србије који имају право на подршку програма. Подршка ће би пружена и за побољшање локалног управљања животном средином и учешће јавности а нарочито младих у зеленој агенди. Локалне самоуправе ће добити подршку да у складу са најбољим праксама из демократски развијених земаља унапреде локалне процедуре у циљу побољшања квалитета јавних услуга које пружају грађанима и грађанкама. Директни корисници подршке програма ПРО биће и центри за социјални рад и друге локалне институције, као и и грађани и грађанке Србије, нарочито рањиве групе са посебним фокусом на Роме, особе са инвалидитетом и лица која могу да остваре подршку у складу са Законом о социјалној заштити.
У оквиру презентације јавних позива објашњени су: Критеријуми за учешће и селекцију и припрема потребне документације, затим преглед административних и финансијских захтева. Представљању јавних пројеката присуствовало је 15 заинтересованих представника из Ниша и околине.

Honeyview DSC02386 Honeyview DSC02382
Honeyview DSC02388 Honeyview DSC02383

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1