Предавање: (Астро)физика у учионици ДА или НЕ

Завршно предавање у пројекту Поверење у науку - повежимо се са науком: (Астро)физика у учионици ДА или НЕ" реализовано је 13.03.2023. год. у Научном клубу у склопу активности годишњег програма научног клуба. Предавање је пратило 58 наставника основних и средњих школа. 
Предавач Др Милан Милошевић са Депатмана за физику Природно - математичког факултета у Нишу, говорио је о месту астрофизике у односу на астрономију, појаснио зашто спада у посматрачке науке, који су кораци у редоследу и тешкоћама изучавања, прикупљању података и процесима сазнавања ове комплексне науке. Говорио је о практичној астрофизици, представио велики број софтвера који наставницима могу бити помоћ при реализацији тема из ове области и кроз линковану презентацију упутио на корисне алате за изучавање астофизике. Током предавања указао је на важност и достигнућа науке данас за друштво и школски систем, као и појашњење бенефита од истраживања и науке.
Др Милан Милошевић је члан редакције часописа Астрономски магазин и Астрономија. Дугогодишњи борац за разоткривање астролагарија и осталих квазинаука на Интернету и шире. Члан је Друштва физичара и Астрономског друштва Алфа.

 

Honeyview Untitled af2 Honeyview Untitled af3
Honeyview Untitled af5 Honeyview Untitled af7

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

  • :
  • :

Најава догађаја

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1