Одржано предавање "Човек је човеку лек" - да ли и на који начин то можемо да будемо једни другима?!

06.03.2023. У оквиру циклуса предавања Конструктивна комуникација и како нам може сачувати/заштитити/унапредити ментално здравље, који се реализује у ЦСУ Ниш, реализовано је прво предавање под називом: "Човек је човеку лек" - да ли и на који начин то можемо да будемо једни другима?! Предавање је реализовано онлајн за 76 наставника нишких школа.
Предавач из Тима Психокод из Београда, Ирена Лободок Штулић, дипл. психолог и психотерапеут са вишегодишњим искуством у едукацији наставника, говорила је о значају емпатије у личном развоју, међусобним односима и ширем друштвеном контексту; Она је појаснила зашто је емпатија основа емоционалне интелигенције и градивни елемент моралног понашања, шта је афективна и когнитивна емпатија, да ли емпатичност може бити избор, вештина или став, зашто је важно неговати емпатичност ради личне и друштвене добробити, како се гради друштвена клима узајамне брижности и како да те капацитете подстичемо и развијамо код деце и младих. Друго предавање реализује се 20.03. и има за тему: "Чујем те, прихватам те, разумем те" - ослонац за доживљај личне стабилности и сигурности и градивни елемент квалитетних међуљудских односа".

Honeyview pk2 Honeyview pk7
Honeyview pk6 Honeyview pk1

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

  • :
  • :

Најава догађаја

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1