Одржан састанак Републичког Актива наставника економске групе предмета

17.11.2022. године, радом на даљину преко апликације Тимс, одржан је састанак Републичког Актива наставника економске групе предмета. Састанку су присуствовали наставици из више градова у Србији али и неколико наставника из градова ван Србије, пре свега из Црне Горе и Републике Српске. Поред наставника, састанку учешће на састанку су узели и ученици из Правно-пословне школе у Нишу.
На иницијативу Александра Мишковића, наставника Правно-пословне школе Ниш, успостављена је међународна сарадња са наставницима из региона, пре свега са наставницима сличног говорног подручја. Тиме је Актив добио карактер Регионалног Међународног Актива.
Актив је усвојио иницијативу наставника статистике Александра Мишковића да на Републичким такмичењима из Статистике учествују ученици трећег и четвртог разреда, у различитим категоријама наравно. Констатовано је да се од ове школске године може кренути са такмичењем ученика трећег и четвртог разреда из предмета Статистика, а да се у будућем периоду може размишљати и о томе да и остали стручни предмети буду организовани по истом принципу. Овим се отвара могућност да поред појединачног пласмана (пласман за трећи и пласман за четврти разред) буде формирана ранг листа и екипног пласмана по школама, а такође могуће је формирати и јединствену ранг листу која би била одвојена по категоријама (трећи и четврти разред). Програм такмичења за оба разреда који је до сада важио, могао би се применити и у овом случају, а у перспективи би програм за четврти разред могао да се доради. Иницијатива ће бити упућена Заједници на усвајање.
Наставница Ивана Миљковић из Економске школе Ниш је дала предлог да се у будућем периоду размишља о евентуалном раду на рачунару на такмичењима, обзиром да је и по програму да се градиво обрађује и на рачунарима.

Састанак је водио Бокан Илић, наставник економске групе предмета, из школе у Сврљигу, председник Републичког Актива наставника економске групе предмета и руководилац Регионалног Актива Нишког, Пиротског и Топличког округа.