Пројекат "Практични рад - Употреба електронских кола"

Реализацијом радионица за основце и средњошколце нишких школа, које су одржане у терминима 10.06.2021. и 18.06.2021. завршена је реализација десетог пројекта Научног клуба Ниш: Практични рад - Употреба електронских кола, чиме је успешно завршена реализација годишњег програма Клуба.
Радионица за ученике 1. разреда гимназије “Бора Станковић” одржана је 10.6.2021. преко платформе Google Meet. Учествовало је 10 ученика, који су коришћењем онлајн платформе Tinkercad реализовали електронско коло базирано на Ардуино развојном окружењу. У првом делу радионице ученици су учили о електронским компонентама потребним за реализацију семафора, као што су отпорници и ЛЕД диоде. У другом делу радионице ученици су писали софтвер за микроконтролер да би на крају верификовали рад семафора.
Друга активност одржана је 18.06.2021. у дворишту ОШ “Радоје Домановић” из Ниша, када је организовано дружење са учесницима Tinkercad онлајн радионице која је одржана 29.4.2021. преко платофрме Google Meet. Ученицима који су показали најбоље резултате на квизу решавањем задатака преко Google Forms-а додељене су пригодне награде и дипломе.
Ученици су изузетно задовољни одржаним радионицама. Резултати квиза показују да су током радионица успели да савладају предвиђено градиво. Сви ученици сматрају да су на овај начин значајно употпунили стечено теоријско знање из школе.
Радионице су реализовали аутори пројекта: проф др Данијел Данковић и др Милош Марјановић са Електронског факултета у Нишу.

Honeyview cad1 Honeyview cad3 Honeyview Elektronska kola

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1