Друга трибина пројекта "У одбрану науке!"

У склопу активности пројеката годишњег Програма рада Научног клуба за 2020/2021. у уторак, 19.јануара 2021. одржана је друга трибина у пројекту "У одбрану науке!". Друга трибина је била под називом "Теорије завере и вештачка интелигенција". У реализацији трибине учествовали су Вукашин Станојевић, сарадник на смеру информатичких наука Природно-математичког факултета у Нишу, предавач неколико предмета везаних за вештачку интелигенцију; Стеван Станојевић координатор пројекта, дипомирани психолог и мастер педагог и Тамара Гештамов, новинарка из Србије која живи и ради у Лондону.
У оквиру теме Вештачке интелигенције предавач је покушао да разјасни истине и заблуде о овој теми, тумачећи различите дефиниције, поделе, термине са којима се јавност први пут сусреће, као што су машинско учење, алгоритам кластеровања, учење поткрепљивањем, науронске мреже. Појашњавао је и појаве опасности вештачке интелигенције и успона робота. Учесница трибине, новинарка Гештамов, говорила је о лажним вестимна из угла новинарства. Говорила је о ситуацији у Великој Британији и о томе колико је важно препознати лажне вести.
Трибина је одржана путем интернета на Зоом платформи уз присуство 78 заинтересованих грађана, међу којима је било највише наставника.

Honeyview YouTube Logo 2017–present

Honeyview DSC00051 Honeyview 2
Honeyview 1