Пројекат "Сателитско осматрање у животниј средини"

8.12.2020. Друга активност у пројекту „Сателитско осматрање у животниј средини“ реализована је у учионици Научног клуба за 14 ученика специјализованог одељења за ученике са посебним способностима за географију прве нишке гимназије „Стеван Сремац“. Све активности за ученике у овом периоду реализују се онлајн, па је тако и ова радионица реализована путем апликације ЗООМ платформе.

Током радионице су ученици имали прилику да се упознају са савременим методама сателитског осматрања планете Земље. Објашњено им је како се користе отворени подаци које сателити свакодневно снимају и упознати су са географским информационим системима како би сазнали на који начин се сателитски подаци користе у сврху заштите животне средине.
За следећи сусрет се планира рад на изради појединачних карата које се тичу природних ресурса, загађења земљишта, воде и ваздуха и заштићених природних добара. Производ радионица треба да буде атлас са двадесетак урађених карата.
Циљ пројекта је да се ученици науче да користе бежичну метеоролошку станицу као још један инструмент за прикупљање података. Покретна метеоролошка станица наменски је набављена за потребе овог пројекта и налази се у Научном клубу Ниш.

Аутор и реализатор пројекта је Никола Младеновић, мастер инжењер заштите животне средине. 
Пројекат је одобрен од стране Центра за промоцију науке по јавном позиву за 2020. годину.

Honeyview YouTube Logo 2017–present

Honeyview IMG 20201208 180606 Honeyview IMG 20201208 173438
 Honeyview IMG 2f25b

Уплата котизације: 840-842668-41 без позива на број

Најава догађаја

 • Акрeдитoвaн семинар "Индивидуaлизaциja нaстaвe уз увaжaвaњe рaзликe у стилoвимa учeњa учeникa" +

  Рeгиoнaлни цeнтaр oргaнизуje oн линe рeaлизaциjу aкрeдитoвaнoг прoгрaмa кaт. бр. 446 - Индивидуaлизaциja нaстaвe уз увaжaвaњe рaзликe у стилoвимa учeњa учeникa.
  Прoгрaм сe рeaлизуje oнлajн путeм интeрнeтa 30-31.01.2021.

  Пoнудa и приjaвни лист нaлaзe сe у прилoгу. У приjaви je пoтрeбнo нaзнaчити зa кojи тeрмин сe приjaвљуjeтe. Приjaвљивaњe je дo 29.01.2021. нa Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  Кoтизaциja изнoси 3.700,00 динaрa.

  Пријавни лист    Понуда    YouTube

  Honeyview 446

 • AКTИВНOСTИ НAУЧНOГ КЛУБA У JAНУAРУ: +

  Нaучни клуб РЦ Ниш је aктивнoсти прeдвиђeнe гoдишњим прoгрaмoм, прилaгoдиo пoстojeћoj ситуaциjи и рaдиoницe и прeдaвaњa у рaзличитим прojeктимa рeaлизуje путeм кoмуникaциjских кaнaлa кojи oмoгућaвajу сoциjaлну дистaнцу. Свe aктивнoсти зa учeникe су у виртуeлнoj рaвни и рeaлизуjу сe on line.

  У тoку jaнуaрa рeaлизуjу сe прojeкти:

  1. Питaj и смишљaj
  2. У oдбрaну нaукe!
  3. Сaтeлитскo oсмaтрaњe у живoтнoj срeдини
  4. Рoмaнтизaм из другoг углa

 • ПОСЕТИТЕ ПАРК ЗНАЊА У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ НИШ +

  Посетите Парк знања у дворишту зграде Регионалног центра - Париске комуне бб (поред Општине Медијана) и играјте се у песку Архимедове бележнице и СИ школице, испробајте рад Галилејевог клатна и Фарадејевог тунела, седите на ексерима Факирове столице, упознајте се са 147 цифара броја Пи, покрените радио, пуњач за мобилни и лампу помоћу динамо бицикла и играјте Ботаничку слагалицу!
  Групне посете обавезно најавити ради обезбеђивања стручног водича најкасније 7 дана пре доласка. Да би посета парку била испраћена предавањем о експонатима група треба бити од најмање 40 особа, у супротном Парк можете посетити и о експонатима се информисати у сопственој режији. Најава на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон 018/202-300.
  Цена улазнице за школе ван Ниша је 80 динара по ученику.

  IMG 1851IMG 1793IMG 1863IMG 1764IMG 1766Honeyview IMG 2318 (2)Honeyview IMG 2324 (2)

 • +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +

   

 • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje zavod za vrednovanje mreza copy CPN NIS unops  
 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1