Пројекат "Сателитско осматрање у животниј средини"

8.12.2020. Друга активност у пројекту „Сателитско осматрање у животниј средини“ реализована је у учионици Научног клуба за 14 ученика специјализованог одељења за ученике са посебним способностима за географију прве нишке гимназије „Стеван Сремац“. Све активности за ученике у овом периоду реализују се онлајн, па је тако и ова радионица реализована путем апликације ЗООМ платформе.

Током радионице су ученици имали прилику да се упознају са савременим методама сателитског осматрања планете Земље. Објашњено им је како се користе отворени подаци које сателити свакодневно снимају и упознати су са географским информационим системима како би сазнали на који начин се сателитски подаци користе у сврху заштите животне средине.
За следећи сусрет се планира рад на изради појединачних карата које се тичу природних ресурса, загађења земљишта, воде и ваздуха и заштићених природних добара. Производ радионица треба да буде атлас са двадесетак урађених карата.
Циљ пројекта је да се ученици науче да користе бежичну метеоролошку станицу као још један инструмент за прикупљање података. Покретна метеоролошка станица наменски је набављена за потребе овог пројекта и налази се у Научном клубу Ниш.

Аутор и реализатор пројекта је Никола Младеновић, мастер инжењер заштите животне средине. 
Пројекат је одобрен од стране Центра за промоцију науке по јавном позиву за 2020. годину.

Honeyview YouTube Logo 2017–present

Honeyview IMG 20201208 180606 Honeyview IMG 20201208 173438
 Honeyview IMG 2f25b

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1