Пројекат "Питај и смишљај - развијање комуникативних вештина и мотивисаности младих кроз истраживања и разговоре са истакнутим Србима савременицима"

4.12.2020. Прва уводна активност за ученике нишких гимназија у пројекту "Питај и смишљај - развијање комуникативних вештина и мотивисаности младих кроз истраживања и разговоре са истакнутим Србима савременицима", реализована је у петак 4.12.2020. у учионици Научног клуба. Све активности за ученике у овом периоду реализују се онлајн.
Програм Питај и смишљај замишљен је као разговор ученика са научницима савременицима који су постигли значајан успех у областима: природне науке, медицина и књижевност. Укупно је планирано шест радионица и три сусрета. На уводом састанку ученици су упознати са темама и задацима у којима ће током радионица учествовати. Први сусрет заказан је за уторак 15.12.2020. и као тему има ТРАНСПЛАНТАЦИЈУ СРЦА и обухвата разговор са научником Милошем Николићем са АКХ клинике (Опште болнице) у Бечу.
Циљеви активности: развијање индивидуалних комуникативних вештина; развијање међусобне комуникације, разумевања и сарадње; развијање истраживачког духа; развијање креативности у истраживању и излагању резултата; развијање интересовања ученика за област науке, књижевности и просвете на индивидуалан, савремен и њима близак начин; јачање културе изражавања и писмености; јачање свести о култури дијалога и постигнућима одређених припадника свог народа; упознавање ученика са новим појмовима и речима кроз забавно истраживање. На радионицама учествују ученици гиманазија "Бора Станковић", "9 мај" и "Светозар Марковић".

Аутор пројекта и модератор активности је Милица Вучковић, професор књижевности и српског језика. Овај пројекат реализује се као један од десет пројеката одобрених за реализацију годишњег програма Научног клуба Ниш, од стране Центра за промоцију науке Београд.

Honeyview IMG c44 Honeyview IMG 20201204 150042cc

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1