Одржан састанак Регионалног актива наставника економске групе предмета Нишавског, Топличког и Пиротског округа

15.09.2020. У Регионалном центру је одржан редован састанак Регионалног актива наставника економске групе предмета Нишавског, Топличког и Пиротског округа. Ово је уједно и први састанак овога Актива у школској 2020/2021. години.
Осим присутних наставника, њих осморо, један број наставника је пратио састанак на даљину, путем "Тимс" апликације и на тај начин учествовао у раду. Новина рада на даљину је настала као искуство у околностима које су узроковане пре свега пандемијом вируса али и потребом да се комуникација осавремени.
Осим текућих питања главна тачка је била формирање Актива наставника стручних предмета. Одлука није могла да буде донесена јер су састанку присуствовали само наставници економске групе предмета, како они присутни у Регионалном ценру тако и наставници који су учествовали у раду путем апликације. Изузетак је двоје колега ватрогасне групе предмета из Правно-пословне школе. Обзиром да нису испуњени услови за формирање једног таквог актива, присутни су једногласно констатовали да је идеја више него добра али да очигледно није на адекватан начин препозната, те Актив економске групе предмета наставља даље у свом раду као и до сада а формирање осталих актива остаје на колегама тих струка.

Актив наставника економске групе предмета остаје отворен за сарадњу. Следећи састанак се планира "на даљину" из разлога непредвидивости предстојећих догађаја а и из потребе коришћења информационо-комуникационих технологија.

Састанак је организовао и водио Александар Мишковић, председник Актива, професор у Правно-пословној школи у Нишу.

Honeyview IMG 3576b4025c5ed001502badf470b1c09a V Honeyview IMG dc9b8bb776fd330ed7134df1bf36fa86 V Honeyview IMG 20200915 201544