Одржана је "Трећа међународна колонија филмске критике"

08-11.10.2017. У Регионалном центру одржана је Трећа међународна колонија филмске критике у организацији Нишког културног центра. Међународна колонија филмске критике Ниш замишљена је са циљем да се у домаћој и регионалној јавности реафирмише помало запостављена пратећа кинематографска делатност која има пресудан утицај на васпитавање и сазревање филмског укуса код млађих филмофилских нараштаја.
Првог дана је у Регионалном центру реализована "Школска радионица филмске критике" на којој се обрађивало класично остварење српског филма – „Чудотворни мач“. Након пројекције овог домаћег филма  ученици нишких гимназија: „9. мај“, „Светозар Марковић“ и „Стеван Сремац“ су у групама, у оквиру радионица, разрађивали тему „Критичка дискусија о филму“. Циљ радионица је да се ученицима укаже на начине анализе, оцењивања и вредновања филма.
У среду, 09. октобра, одржан је округли сто са оквирном темом „Аутор у фокусу“ а на тему живота и рада познатог редитеља Ингмара Бергмана. 
Дан касније одржан је округли сто  “Тајне одаје филмске историје”.

Међународна колонија филмске критике Ниш 2019 трајала је три дана и имала петнаест учесника и гостију из земље и иностранства.

Filmska kritika 1 Filmska kritika 2

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1