Одржано вече астрономије, поезије и музике "Под сјајем звезда ове ноћи"

15.05.2019.  У великој сали Регионалног центра одржано је вече астрономије, поезије и музике "Под сјајем звезда ове ноћи"
После поздравне речи Данијеле Марковић, директорке Регионалног центра, уз музичку пратњу квинтета "Импресија" вече је почело предавањем "Митови и звезде" које је одржао др Драган Гајић, редовни професор на Департману за физику Природно - математичког факултета у Нишу. Он је говорио о сазвежђима и небеским телима, као и древним митовима који су повезани са њима.
Стихове инспирисане Космосом и космичким појавама казивао је Урош Круљ, ученик III године специјалног одељења за  за физику Гимназије "Светозар Марковић". Музичка група "Импресија" извела је пригодне композиције и тиме употпунила доживљај вечери под сјајем звезда. Посматрање неба договорено је за јун месец са локација нишке Тврђаве. У том делу програма учествоваће доцент др Милан Милошевић, такође са Департмана за физику Природно - математичког факултета у Нишу. 
Скупу су присуствовали и представници Центра за промоцију науке: др Тања Аднађевић, руководилац Центра за програмске активности и Данијела Вучићевић, координатор програмских активности. 60-ак ученика и наставника нишких школа и заинтересованих грађана уживало је у овим активностима.

zvezde 1 zvezde 2
zvezde 3 zvezde 4
zvezde 5 zvezde 6

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1