Одржана манифетација "Интелигенција биљака" у Научном клубу Регионалног центра

26.03.- 3.04.2019. Манифестација која обухвата изложбу, предавања за наставнике и радионице за ученике, под називом "Интелигенција биљака", одржана је у просторијама Научног клуба Регионалног центра Ниш, у периоду од 25.03.-3.04.2019. године.
Уз пратећи програм она на занимљив и маштовит начин представља живот биљног света. Било је прилика да кроз интерактивне експонате сазнамо и упознамо се са разноврсним информацијама о биљном свету на нашој планети: како биљка чује, види, мирише, осећа додир и оријентише се у простору, како комуницира са другим живим бићима и како се брани од непријатеља.

Поред интерактивне изложбене поставке која је
наставницима и ученицима приближила свет биљака, у Научном клубу су током трајања изложбе организована предавања: "Тајни живот биљака" и "Стара планина - биљке између земље и облака".
Радионице
на којима су могли да посматрају различите узорке под микроскопима, учествују у експерименту са проклијавањем различитих биљака, прате вежбе из фотосинтезе и респирације, хроматографије и биљних пигмента организоване су за ученике нишких основних школа: "Душан Радовић", "Вожд Карађорђе", "Лела Поповић", "Бранко Миљковић", "Цар Константин", "Радоје Домановић" и "Стефан Немања".
Ученици и наставници су изложбу
оценили као веома интересантну и поучну и изразили жељу да ученике у организованим групама доводе у Научни клуб. Радионице је реализовала наставник приправник Јована Крстић. Изложбене експонате Регионални центар Ниш је позајмио од Центра за промоцију науке Београд.

radionice biljke 1741 Radionice biljke 1748
radionice biljke 1749 radionice biljke 1755
radionice biljke 1758 radionice biljke 1784

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1