150 година од рођења Михаила Петровића Аласа

16.12.2018. У Регионалном центру Друштво математичара Србије - Подружница Ниш, у оквиру великог јубилеја - 150 година од рођења Михаила Петровића Аласа, организовала је изложбу и округли сто под називом "Михаило Петровић Алас - родоначелник српске математичке школе."
Изложбу је отворио проф. др Градимир Миловановић и др Војислав Андрић. О феноменологији Михаила Петровића Аласа говорио је др Ђорђе Виденовић. Изложба о животу и раду Михаила Петровића Аласа доноси причу о његовом приватном животу, стручном, научном, просветном и књижевном раду. Припадао је малој групи од осам професора који су били први професори на Универзитету у Београду, а колико је његов научни рад био значајан, довољно говори "Математичко генеолошко стабло" на којем се налази око 900 његових научних потомака.
Михаило Петровић Алас је био један од најплодотворнијих математичара у Србији и шире, најмлађи члан Академије наука, риболовац, путописац чак и музичар који је кроз изложене чињенице приказан као сасвим обичан човек који је ипак од свега што је био, највише волео МАТЕМАТИКУ.

alas 7 alas 2 alas 8 alas 3 alas 4 alas 5

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1