Друга међународна колонија филмске критике

Honeyview mars na drinu (2)

17.10.2018. У Регионалном центру, у организацији Нишког културног центра, реализује се Друга међународна колонија филмске критике. Међународна колонија филмске критике Ниш замишљена је са циљем да се у домаћој и регионалној јавности реафирмише запостављена пратећа кинематографска делатност која има пресудан утицај на васпитавање и сазревање филмског укуса младе популације. У оквиру Колоније, данас је у Регионалном центру реализована Школска радионица филмске критике: "Марш на Дрину" – Сто година од победе у Великом рату.

После пројекције домаћег филма Марш на Дрину, ученици нишких гимназија: „9. мај“, „Светозар Марковић“, „Стеван Сремац“ и „Бора Станковић“ су у групама, радом по радионицама разрађивали тему Критичка дискусија о филму.
Циљ радионица је да се ученицима укаже на начине анализе, оцењивања и вредновања филма, а круна ове радионице је задавање задатка њеним полазницима да напишу критички есеј о филму Марш на Дрину, да би сви ти есеји накнадно били објављени у форми критичарског зборника.

Најбољи млади критичари биће награђени пригодним наградама. Међународна колонија филмске критике Ниш 2018 траје четири дана и има десет учесника и гостију из земље и иностранства.

NKC 1 Honeyview С1NKC 2 NKC 4

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1