Радионица за наставнике енглеског језика

28.08.2018. У Регионалном центру је, у организацији Pearson Akronolo, за наставнике енглеског језика одржана радионица "CAPTURING CURIOSITY AND MEASURING PROGRESS IN THE ENGLISH LANGUAGE CLASSROOM".

Предавач на радионици био је Robert Dean. Радионици је присуствовало је 150 наставника енглеског језика.

 pirs2 pirs1

Уплата котизације: 840-842668-41 без позива на број

Најава догађаја

 • ПОСЕТИТЕ ПАРК ЗНАЊА У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ НИШ +

  Посетите Парк знања у дворишту зграде Регионалног центра - Париске комуне бб (поред Општине Медијана) и играјте се у песку Архимедове бележнице и СИ школице, испробајте рад Галилејевог клатна и Фарадејевог тунела, седите на ексерима Факирове столице и упознајте се са 147 цифара броја Пи!
  Групне посете обавезно најавити ради обезбеђивања стручног водича најкасније 7 дана пре доласка. Да би посета парку била испраћена предавањем о експонатима група треба бити од најмање 40 особа, у супротном Парк можете посетити и о експонатима се информисати у сопственој режији. Најава на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон 018/202-300.
  Цена улазнице за школе ван Ниша је 80 динара по ученику.

  IMG 1851 IMG 1793 IMG 1863 IMG 1764 IMG 1766

 • +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Понуда акредитованих семинара за октобар/новембар/децембар 2018. године +

 • Акредитоване обуке за запослене и ангажоване у систему социјалне заштите до краја 2018. године у РЦ Ниш: +

  Центар за производњу знања и вештина ће до краја 2018. године, организовати акредитоване обуке за запослене и ангажоване у систему социјалне заштите. На следећем линку налази се распоред обука са предложеним терминима и садржајима обука, као и детаљније информације о начину пријављивања.

 • Семинар у новембру - Методе очувања живих врста у екс ситу условима +

  17.11.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 793 " Методе очувања живих врста у екс ситу условима" (1 дан, 8 бодова).

  Котизација износи 2100,00. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%.

  Циљна група: наставник разредне наставе, наставник предметне наставе – основна школа, наставник предметне наставе – гимназија, наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа

  Пријављивање до 7.11.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист

 • Неакредитована обука "Разум, емоције и разумевање емоција" +

  17.11.2018. У Регионалном центру биће одржана неакредитована обука "Разум, емоције и разумевање емоција". Обука почиње у 10.00 и траје до 12.00 часова.

  Котизација износи 500,00 динара а учесници добијају потврду о стручном усавршавању у установи на 2 сата (Правилник о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника, "Сл.гласник број 48/18").  Циљна група су наставници, стручни сарадници, васпитачи из основних, средњих школа и предшколских установа, родитељи и остали заинтересовани. Пријављивање на пријавном листу у прилогу до 15.11.2018. Пријаве слати на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  О ПРЕДАВАЊУ: На обуци ће бити обрађене теме:

  Шта је разум?

  - Концепт менталног здравља као релативног појма.
  - Разум и одговорност - Који је и на који начин наш лични удео у емотивним, психолошким и животним потешкоћама?;
  - Проблем „позитивног“ и магијског мишљења - РАЦИОНАЛНЕ, а не позитивне мисли као здрава алтернатива негативним мислима;
  - Разум и подсвест - Граница свесно/подсвесно као дискутабилно питање;
  - Најпопуларније заблуде о несвесно;
  - Веза мишљење-емоције; удео “учења";

  Каква корист од емоција?

  - Еволутивни аспект;
  - Физиолошке основе;
  - Психички проблеми: Када и зашто емоције више не раде за нас;
  - Препознавање емоција и разлика између:

  - туге и депресије;
  - страха и анксиозних поремећаја;
  - беса, агресије, импулсивности и поремећаја у понашању;
  - заљубљености и љубави;
  - среће и менталног здравља
  - љубоморе и зависти
  - однос љубав – моћ - мржња

  Емоције као проблем у комуникацији

  О ПРЕДАВАЧУ:
  Стеван Станојевић, дипл.психолог, мастер педагог, психотерапеут под супервизијом, оснивач и терапеут у психолошком саветовалишту "Психонега", аутор и реализатор акредитованог семинара "Превладавање стреса методама когнитивно бихејвиоралне психотерапије".

  ПРИЈАВНИ ЛИСТ     АГЕНДА  

 • Радионица : Породични односи - 20.11.2018. у 19 сати +

  Тренер Милена Бјеловук. За инфо и пријаве: www.facebook.com/MilenaBjelovukHYL или на 062570347.

 • Семинар у новембру - Школа будућности – Microsoft програмима до савремене наставе +

  24 и 25.11.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број "Школа будућности – Microsoft програмима до савремене наставе" (2 дана, 16 бодова).

  Котизација износи 4000,00, за школу/установу за 30 учесника семинар је 74.000,00 динара. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%.

  Циљна група:
  наставник разредне наставе; наставник предметне наставе – основна школа; наставник предметне наставе – гимназија; наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа; наставник стручних предмета – средња стручна школа; наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне); стручни сарадник у предшколској установи; стручни сарадник у школи; сарадник (педагошки, андрагошки асистент и помоћни наставник).

  Пријављивање до 14.11.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист  Презентација

 • Предавање за запослене у образовању - Превенција онколошких болести - Значај самопрегледа за рано откривање рака дојке - Обука о самопрегледу груди на рано откривање сумњивих промена +

  У уторак 27.11.2018. године у 18.00 часова у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Нишу, одржаће се предавање - Превенција онколошких болести. Предавање ће држати др Кадивка Стевановић из Друштва Србије за рано откривање рака дојке. Током трајања едукације докторка ће причати и о значају самопрегледа за рано откривање рака дојке а после предавања докторка ће урадити појединачну обуку наставницама о самопрегледу дојке.

  О предавчу: Кадивка Стевановић, лекар и књижевни стваралац, специјалиста социјалне медицине, мајка троје деце, велики хуманиста, едукатор и заљубљеник у природу и животну средину, рођена је у Трстенику 1953. године. По завршетку Медицинског факултета у Нишу (1978), радила је неколико година у Градској управи Ниша, да би наредних тридесетак година провела на Клиници за онкологију Клиничког центра у Нишу. Као запажени здравствени стручњак добила је звање примаријус и годинама радила на едуковању здравих и оболелих, раном откривању карцинома и психосоцијалној рехабилитацији оболелих од рака. Шест година је била и предавач на Вишој школи за васпитаче у Алексинцу, а од 2001. године-председник Друштва за борбу против рака и члан редакције републичког часописа "Рак" из Београда.

  Пријавни лист   Агенда

 • Неакредитована обука „Емоционални доживљај циљне ситуације учења на часу“ +

  1.12.2018. У Регионалном центру биће одржана неакредитована обука „Емоционални доживљај циљне ситуације учења на часу“ . Обука почиње у 10.00 и траје до 14.00 часова. Котизација износи 700,00 динара а учесници добијају потврду о стручном усавршавању у установи на 4 сата (Правилник о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника, "Сл.гласник број 48/18"). Циљна група су наставници и стручни сарадници из основних и средњих школа. Пријављивање на пријавном листу у прилогу до 27.11.2018. Пријаве слати на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  О ПРЕДАВАЊУ - На обуци ће бити обрађене теме:

  I Креативни поступци буђења позитивних емоција на наставном часу, Емоционална компонента наставе;
  II Без емоција нема стварања... Прегледно излагање о емоционалном доживљају циљне ситуације учења на наставном часу;
  III Међузависност наставничких и ученичких емоција: Могућности и границе у стварању интензивних позитивних емоција на наствном часу; Неке типичне грешке у припремању ученика за обраду нових наставних садржаја;
  IV Интерактивна дискусија о емоционалности у настави и потреби за стручним и педагошким поступањем у циљу емоционалног обогаћивања и интелектуалног оспособљавања ученика.

  О аутору и реализатору програма: Др Јовица Ранђеловић је дугогодишњи професор Педагогије и Дидактике на нишким наставничким факултетима (Филозофском, Природно-математичком и Факултету Спорта и Физичког васпитања). Ужа научна област којом се бави јесте ДИДАКТИКА. Фокус његових научних интересовања је на емоционалној страни наставе тј. на психодидактичким основама учења на наставном часу. У његовим уџбеничким и монографским радовима доминирају теме из домена наставничких вештина којима се остварује експресивни доживљај учења на часу. Будући да аутор поседује безмало полувековно наставно искуство (четрдестпет гoдина радног стажа у настави - од основношколске до високошклске наставе) његово презентовање сазнања о једном значајном наставном аспекту – емоционалсти у настави – могло би се сматрати респектабилним.

  Пријавни лист     Програм обуке

 • Семинар у децембру - "Стратегије, методе и технике рада у инклузивној учионици" +

  1-2.12.2018. У Регионалном центру се реализује акредитован семинар број 215 "Стратегије, методе и технике рада у инклузивној учионици" (2 дана, 16 бодова). Котизација износи 4000,00. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%. За школу/установу за 30 учесника семинар је 74.000,00 динара. Више о семинару у прилогу.

  Циљна група:
  - наставник разредне наставе
  - наставник предметне наставе – основна школа
  - наставник предметне наставе – гимназија
  - наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа
  - наставник стручних предмета – средња стручна школа
  - наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју
  - наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке, балетске
  ликовне)
  - наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке,балетске
  ликовне)
  - наставник изборних и факултативних предмета

  Пријављивање до 20.11.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист   Понуда

 • Семинар у децембру - "Примена ГеоГебре у настави математике у основним и средњим школама" +

  8.12.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 359 "Примена ГеоГебре у настави математике у основним и средњим школама" (1 дан, 8 бодова). Котизација износи 2100,00. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%. Више о семинару у прилогу.

  Циљна група:
  - наставник разредне наставе
  - наставник предметне наставе – основна школа
  - наставник предметне наставе - гимназија
  - наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа
  - наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју
  - наставник у школи за образовање одраслих)

  Пријављивање до 28.11.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист   Понуда   Презентација 

 • Семинар у децембру - "Час по мери детета" +

  15.12.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 218 "Час по мери детета" (1 дан, 8 бодова). Котизација износи 2100,00. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%.

  Циљна група:
  - наставник разредне наставе
  - наставник предметне наставе – основна школа
  - наставник предметне наставе - гимназија
  - наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа

  Пријављивање до 5.12.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист   Понуда

 • Семинар у децембру - "Употреба мобилних апликација за побољшање квалитета наставе и учења: Паметни телефон као наставно средство 21. века" +

  16.12.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 331 "Употреба мобилних апликација за побољшање квалитета наставе и учења: Паметни телефон као наставно средство 21. века " (1 дан, 8 бодова). Котизација износи 2100,00 . Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%. За школу/установу за 30 учесника семинар је 44.000,00 динара. Више о семинару у прилогу.

  Циљна група:
  - наставник разредне наставе
  - наставник предметне наставе – основна школа
  - наставник предметне наставе – гимназија
  - наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа
  - наставник стручних предмета – средња стручна школа
  - наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју
  - наставник у школи за образовање одраслих
  - наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке балетске ликовне)
  - наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке балетске ликовне)
  - наставник изборних и факултативних предмета
  - васпитач у предшколској установи
  - медицинска сестра – васпитач
  - васпитач у дому ученика
  - стручни сарадник у предшколској установи
  - стручни сарадник у школи
  - сарадник (педагошки  андрагошки асистент и помоћни наставник)

  Пријављивање до 6.12.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист     Понуда     Презентација

 • Семинар у децембру - "Планирање превенције и ефективно/ефикасно реаговање на насиље у образовно-васпитним и васпитно-образовним установама" +

  22.12.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 56 "Планирање превенције и ефективно/ефикасно реаговање на насиље у образовно-васпитним и васпитно-образовним установама" (1 дан, 8 бодова). Котизација износи 2100,00. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%.За школу/установу за 30 учесника семинар је 44.000,00 динара. За школу/установу за 30 учесника семинар је 44.000,00 динара. Више о семинару у прилогу.

  Циљна група:
  - наставник стручних предмета – средња стручна школа
  - наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју
  - наставник у школи за образовање одраслих
  - наставник општеобразовних предмета у средњој уметничкој школи (музичке балетске ликовне)
  - наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке балетске ликовне)
  - наставник изборних и факултативних предмета
  - васпитач у предшколској установи
  - медицинска сестра – васпитач
  - васпитач у дому ученика
  - стручни сарадник у предшколској установи
  - стручни сарадник у школи
  - сарадник (педагошки андрагошки асистент и помоћни наставник)

  Пријављивање до 12.12.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист   Понуда   Презентација

 • Семинар у децембру - "Индивидуализација наставе уз уважавање разлике у стиловима учења ученика" +

  27 и 28.12.2018. У Регионалном центру реализује се акредитовани семинар број 446 "Индивидуализација наставе уз уважавање разлике у стиловима учења ученика" (2 дана, 16 бодова). Котизација износи 4000,00, за школу/установу за 30 учесника семинар је 74.000,00 динара. Када наставник, васпитач или стручни сарадник сам сноси трошкове доласка на семинар, котизација се умањује за 10%. Више о семинару у прилогу.

  Циљна група:
  - Наставник стручних предмета - средња стручна школа
  - наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју
  - наставник у школи за образовање одраслих
  - наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке,балетск,еликовне)
  - наставник изборних и факултативних предмета
  - стручни сарадник у школи
  - сарадник (педагошки андрагошки асистент и помоћни наставник)

  Пријављивање до 17.12.2018. на пријавном листу у прилогу. Пријаве слати на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  Пријавни лист   Понуда   Презентација

 • 1
 
cacakkanjizakikindakragujevackrusevacleskovacsabacsmederevouzicenovi pazarknjazevac