Обука за кориснике Информационог система за енергетски менаџмент (ИСЕМ)

25-26.12.2017. У Регионалном центру је одржана  дводневна обука за све кориснике Информационог система за енергетски менаџмент (ИСЕМ) у објектима од јавног значаја који су у надлежности града Ниша.

Током обуке, седамдесет шест корисника из основних и средњих школа, дечијих вртића, градских управа, јавних и комуналних предузећа, месних заједница, културних институција са територије града оспособљени су за прикупљање и унос података у Информациони систем за енергетски менаџмент (ИСЕМ). Полазници обуке су лица која су испред индиректних корисника буџета града задужена за прикупљање и унос података који се односе на потрошњу и трошкове за енергију, енергенте и воду у објектима за које су именовани. Прикупљени подаци за све јавне објекте у Нишу служиће за израду годишњег извештаја о потрошњи енергије који је град Ниш дужан да поднесе Министарству рударства и енергетике, у складу са Законом о ефикасном коришћењу енергије. Поред тога, подаци ће служити и за праћење реализације циља уштеде енергије од стране обвезника система енергетског менаџмента који на годишњем нивоу прописује Влада Републике Србије.

Обуку је реализовала Слађана Јевремовић, стручњак Програма Уједињених нација за развој (UNDP), а у оквиру UNDP/GEF пројекта “Уклањање препрека за промовисање и подршку систему енергетског менаџмента у општинама у Србији”.

IMG 3092 IMG 3094 IMG 3095 IMG 3132

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1