Обука за рад у MS Office 365 пакету за наставнике школа на територији Ниша

15-20.12.2017. На основу Меморандума о сарадњи између Града Ниша и компаније Microsoft, Град Ниш је обезбедио бесплатне лиценце за MS Office 365 пакет, као и бесплатну обуку за по једног наставника из сваке основне и средње школе на територији Града Ниша. Представници Града Ниша, односно Службе за информатичко-комуникационе технологије Градске управе, свечано су најавили овај пројекат на Форуму напредних технологија одржаног од 18. до 20. октобра 2017. године у Официрском дому.

Обука је планирана тако да кроз њу прође по један наставник или запослени из школе који по завршетку исте постаје администратор лиценцираног MS Office 365 пакета у својој школи, а затим, постепено обучава све остале наставнике и ученике у својој школи.

За први круг обуке ангажован је реномирани предавач Павле Пековић из компаније Microsoft, који је ефектно представио могућности сервиса у оквиру линценцираног MS Office 365 пакета за образовање. Први круг обука реализован је у Регионалном центру од 15. до 20. децембра 2017. године. Обука је реализована тако што су наставници, односно, будући администратори лиценцираног MS Office 365 пакета у својим школама организовани у три групе од по 18 до 20 полазника.

Интересовање и мотивација школа и наставника за ову обуку су били на високом нивоу. Из свих 55 школа са територија Града Ниша по један наставник је био на овој обуци.
Наставници, будући администратори у својим школама, у наредних месец дана ће најпре тестирати и проверавати могућности MS Office 365 paketa. У зависности од специфичних могућности школе сваки будући администратор 
MS Office 365 пакета ће добити администраторски налог за своју школу у оквиру домена школа (edu.rs), а затим је планиран други круг обука на којем ће главне теме бити везане за администрацију лиценцираног MS Office 365 пакета у школи. 

Други круг обука планиран је за фебруар, после кога ће, у зависности од специфичних потреба сваке школе, наставници-администаротри организовати обуку наставника, запослених и ученика у својим школама.

IMG 2951 IMG 2977 IMG 2986

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1